19.1 C
Athens

Νεκρός σε τροχαίο ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στον μαραθώνιο, Κέλβιν Κίπτουμ

Ο 24χρονος αθλητής σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Κένυα μαζί με τον προπονητή του - Είχε σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ στον μαραθώνιο του Σικάγο τον Οκτώβριο με 2:00.35

Πρόωρο τέλος έμελλε να έχει ένας από τους πιο ταλαντούχους δρομείς μεγάλων αποστάσεων. Ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον μαραθώνιο, Κέλβιν Κίπτουμ σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στη δυτική Κένυα, σε ηλικία μόλις 24 ετών.

Στο ίδιο αυτοκίνητο με τον Κενυάτη πρωταθλητή επέβαινε ο προπονητής του Ζερβέ Χακιζιμάνα, ο οποίος επίσης βγήκε νεκρός από τα συντρίμμια.

Το δυστύχημα συνέβη όταν Κίπτουμ έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο βγήκε εκτός δρόμου, έπεσε σε χαντάκι και σταμάτησε πάνω σε ένα δέντρο. Από τη σφοδρή σύγκρουση οι δύο άνδρες φέρεται να έχασαν τη ζωή τους επιτόπου. Στο αυτοκίνητο βρισκόταν και μία γυναίκα, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο Κίπτουμ ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έτρεξε τον μαραθώνιο σε λιγότερο από 2 ώρες και 1 λεπτό. Έκανε το νέο παγκόσμιο ρεκόρ των 2:00.35 στον Μαραθώνιο του Σικάγο τον Οκτώβριο και αποτελούσε το μεγάλο φαβορί του αγωνίσματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Το ρεκόρ του 24χρονου δρομέα επικυρώθηκε από τη διεθνή ομοσπονδία στίβου μόλις την περασμένη εβδομάδα.

«Είμαστε συγκλονισμένοι και βαθιά λυπημένοι που πληροφορηθήκαμε την απώλεια του Κέλβιν Κίπτουμ και του προπονητή του. Στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες, τους φίλους, τους συμπαίκτες τους και το έθνος της Κένυας. Μόλις νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στο Σικάγο, το μέρος όπου ο Κέλβιν σημείωσε το εξαιρετικό παγκόσμιο ρεκόρ του μαραθωνίου, μπόρεσα να επικυρώσω επίσημα τον ιστορικό του χρόνο.

Ένας απίστευτος αθλητής που αφήνει μια απίστευτη κληρονομιά, θα μας λείψει πολύ», ήταν το μήνυμα του προέδρου της παγκόσμιας ομοσπονδίας Στίβου, Σεμπάστιαν Κόε.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς