21.8 C
Athens

Πανσερραϊκός – Παναθηναϊκός 0-3: Πράσινο πέρασμα από τις Σέρρες με το βλέμμα στο ντέρμπι Κυπέλλου

Ο Παναθηναϊκός καθάρισε από το μισάωρο στις Σέρρες και πλέον στρέφει την προσοχή του στον πρώτο ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ

Το δύσκολο το έκανε να μοιάζει εύκολο ο Παναθηναϊκός στις Σέρρες παρά τις πολλές αλλαγές και το… πειραματικό σχήμα. Οι Πράσινοι επιβλήθηκαν με 0-3 του Πανσερραϊκού και περιμένουν το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ για να δουν πού θα βρίσκονται στο τέλος της 22ης αγωνιστικής της Super League.

Όλα έγιναν πιο απλά για τους Πράσινους χάρη στο γκολ του Βέρμπιτς στο 8ο λεπτό μετά την εκτέλεση κόρνερ του Μπερνάρ από τα αριστερά. Ήταν μια φάση που υπήρξε καθαρό επιθετικό φάουλ του Ακαϊντίν στον Ουεντραόγκο ωστόσο το γκολ μέτρησε από τον Βεργέτη και τον Τζήλο (VAR) παρά τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των Σερραίων.

Ο Στάικος ήταν ο πρώτος που απείλησε με δυνατό σουτ την εστία του Λοντίγκιν αλλά το τριφύλλι ήταν εκείνο που είχε τις καθαρές ευκαιρίες για να βρει το δεύτερο γκολ και το έκανε στο 31′ με το σουτ του Παλάσιος μετά το κλέψιμο του Μπερνάρ και το άνοιγμα του Βραζιλιάνου στον Αργεντίνο.

Η κορυφαία στιγμή του Πανσερραϊκού καταγράφηκε στο 45′ όταν ο Ντανκερλούι έπιασε τρομερό σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν και έφυγε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός παρέμεινε εξίσου αργός αλλά ευκαιρίες υπήρξαν εκατέρωθεν. Αυτή του Παναθηναϊκού στο 59ο λεπτό ήταν από τις πιο σημαντικές, με τον Κώτσιρα να υποχρεώνει σε επέμβαση τον Χόβαν ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Παλάσιος αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Ο Πανσερραϊκός επιχείρησε να μειώσει στο 70′ με τον Σοφιανό (ο Λοντίγκιν απέκρουσε) ενώ 4′ αργότερα ο Χόβαν σταμάτησε τόσο τον Βιλένα σε κεφαλιά-ψαράκι όσο και τον Μπερνάρ, το σουτ του οποίου ήταν αδύναμο.

Το τελικό 0-3 διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις σε μια φάση που ο Λημνιός έκανε το γέμισμα και ο Μαντσίνι το σουτ, με την μπάλα να αλλάζει πορεία στην επαφή με τον Γερεμέγεφ και τον Σουηδό να πιστώνεται το γκολ που ήταν το 6ο του στο φετινό πρωτάθλημα.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-3

Σκόρερ: 8′ Βέρμπιτς, 31′ Παλάσιος, 90+1′ Γερεμέγεφ

Διαιτητής: Βεργέτης

Κίτρινες: Τομάς, Ουεντραόγκο, Πεταυράκης, Μορέιρα / Σπόραρ, Γερεμέγεφ

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Χοβάν, Ντανκερλούι, Μπέργκστρεμ, Θυμιάνης, Διαμαντής (25′ λ. τρ. Σοφιανός), Στάικος, Ουεντραόγκο (46′ Πεταυράκης), Μορέιρα, Ουάρντα, Τομάς (69′ Χατζηστραβός), Άλεκσιτς (69′ Μπετανκόρ)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Ούγκο, Ακαϊντίν, Χουάνκαρ, Βιλένα (89′ Μαντσίνι), Ζέκα, Παλάσιος (85′ Λημνιός), Βέρμπιτς, Μπερνάρ (84′ Σένκεφελντ), Σπόραρ (89′ Γερεμέγεφ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς