26.1 C
Athens

Το επιθετικό κρεσέντο της Φερεντσβάρος σε διάστημα 7 ημερών και τα 22 γκολ του ασταμάτητου Βάργκα

Η ουγγρική ομάδα έρχεται στο Καραϊσκάκης με ένα... τσουβάλι γκολ από τα τρία προηγούμενα παιχνίδια της, ένα συγκεκριμένο στυλ ποδοσφαίρου κι έναν στράικερ που δεν σταματά να σκοράρει φέτος

Η Φερεντσβάρος απέδρασε με ανατροπή (1-2) από την έδρα της Ντεμπρετσένι για το 3/3 μέσα στο 2024 με την επανεκκίνηση του ουγγρικού πρωταθλήματος και το «χτίσιμο» ιδανικής ψυχολογίας πριν το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό (15/2) στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τα playoffs του Conference League.

Οι Ούγγροι έρχονται κεφάτοι στην Ελλάδα και με ένα… τσουβάλι γκολ από τα τελευταίας τους παιχνίδια, όπου μεγάλος πρωταγωνιστής είναι ο Βαρνάμπας Βάργκα. Το βαρύ πυροβολικό της Φερεντσβάρος μετρά 5 τέρματα μόνο στους δύο τελευταίους αγώνες (πέτυχε «καρέ» κόντρα στη ΜΤΚ Βουδαπέστης) και μετρά συνολικά 22 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις φέτος όντας στο top-3 των κορυφαίων σκόρερ της Ευρώπης αυτή τη στιγμή, βγάζοντας εκτός λίστας τα «μεγάλα» ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Η Φερεντσβάρος διέλυσε με 5-1 τη ΜΤΚ Βουδαπέστης με τον «δαιμόνιο» Βάργκα να πετυχαίνει καρέ τερμάτων!

Ο 29χρονος Ούγγρος φορ είναι σε εξαιρετική κατάσταση και μαζί του παρασέρνει και την υπόλοιπη ομάδα που σε διάστημα μίας εβδομάδες έχει σκοράρει 10 τέρματα σε μόλις τρία παιχνίδια πρωταθλήματος. Και για να μιλήσουμε με αριθμούς: 3,4 τέρματα ανά αγώνα σε μέσο όρο μόλις 2,2 ΧGoals. Με λίγα λόγια και απλά ελληνικά, ό,τι πάει προς την εστία -ειδικά από τα αξιόπιστα πόδια του Βάργκα- γράφει.

Η ομάδα του σπουδαίου Ντέγιαν Στάνκοβιτς είναι φύσει επιθετική, έχει τα θεματάκια της στην άμυνα αλλά έως τώρα στη σεζόν αυτά δεν της στοιχίζουν κυρίως χάρη στην εξαιρετική μεσοεπιθετική της λειτουργία.

Ομάδα που κάνει λίγα λάθη στο ανασταλτικό κομμάτι, έχει δουλέψει αρκετά στην μετάβαση και «χτυπάει» κυρίως από τον άξονα, παίζοντας με το ίδιο στυλ εντός κι εκτός έδρας.

Στα μειονεκτήματά της είναι το ότι υπηρετεί ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού που, εφόσον το ματς δεν της κάτσει, δεν βρίσκει εύκολα τρόπους να το διαμορφώσει ή διαφοροποιήσει ανάλογα με τις συνθήκες του αγώνα. Εκεί θα πρέπει να χτυπήσει ο Ολυμπιακός, παρουσιάζοντας κάτι απρόβλεπτο στην «πρώτη» του Μεντιλίμπαρ στον ερυθρόλευκο πάγκο.

Είναι δεδομένο ότι η Φερεντσβάρος θα προσπαθήσει να κάνει το παιχνίδι της και στο Φάληρο, με τον Βάργκα ως απόλυτο σημείο αναφοράς. Οι Ερυθρόλευκοι θα πρέπει να περιορίσουν τον Ούγγρο, να πάρουν τη μάχη του κέντρου και φυσικά να σταματήσουν την επιθετική μηχανή του Στάνκοβιτς που όσο πάει γίνεται όλο και πιο αποτελεσματική.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς