20.2 C
Athens

«Παγώνει» η μετακίνηση του φρουρού της ιρανικής πρεσβείας μετά το δράμα με το θάνατο της συζύγου του

Είχε μετακινηθεί στις πεζές περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας • Το σωματείο των ειδικών φρουρών γνωστοποίησε το θάνατο της συζύγου του

Την αντίδραση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. προκάλεσε η γνωστοποίηση του ανθρώπινου δράματος που βιώνει ο ειδικός φρουρός που εκτελούσε χρέη σκοπού στην πρεσβεία του Ιράν την ώρα της επίθεσης από το Ρουβίκωνα, τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας.

Μετά την ανακοίνωση του σωματείου ειδικών φρουρών με την οποία έγινε γνωστό ότι η γυναίκα του αστυνομικού έφυγε την Παρασκευή από τη ζωή, μετά από διπλό εγκεφαλικό που είχε υποστεί με αποτέλεσμα να δίνει μάχη για τη ζωή στο νοσοκομείο από τον Ιανουάριο, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ «πάγωσε» τη μετακίνηση του ενστόλου στις πεζές περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας.

Η μετακίνηση του αστυνομικού -μαζί με αυτή του διοικητή του ΑΤ Ψυχικού- είχε αποφασιστεί στο πλαίσιο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που πραγματοποιείται για ό,τι συνέβη τα ξημερώματα της 17ης Σεπτεμβρίου.

Παρά την απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, όμως, παραμένουν τα ερωτήματα σχετικά με το κριτήριο βάσει του οποίου επιλέχθηκε για υπηρεσία ο συγκεκριμένος φρουρός την ημέρα εκείνη χωρίς να ληφθεί υπόψιν το προσωπικό δράμα που αντιμετώπιζε.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς