17.3 C
Athens

Γκατούζο: Αν δεν πίστευα στην έξοδο στο Champions League, θα είχα πάει σπίτι μου

Η Μαρσέιγ δεν τα κατάφερε ούτε κόντρα στη Μετς (1-1) και έμεινε για 5ο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη. Έτσι ισοφάρισε ένα αρνητικό ρεκόρ που κρατούσε από το 2001 αφού έμεινε για 4ο σερί ματς πρωταθλήματος στο ξεκίνημα του ημερολογιακού έτους χωρίς νίκη (τρεις ισοπαλίες και μία ήττα). Τα τελευταία 45 χρόνια της έχει συμβεί μόλις δύο φορές!

Η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο δεν βρίσκεται στην καλύτερη της περίοδο και βλέπει την απόσταση από την 4η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του UEFA Champions League να μεγαλώνει.

Εκεί βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Λιλ με πέντε βαθμούς παραπάνω και παιχνίδι λιγότερο. Παρόλα αυτά ο Τζενάρο Γκατούζο δεν χάνει την πίστη του, κάτι που φρόντισε να το δείξει στις δηλώσεις του μετά την ισοπαλία με τη Μετς.

Αναλυτικά:

«Μπορούμε να μιλήσουμε για μια μίνι κρίση. Δεν έχουμε κερδίσει εδώ και πέντε παιχνίδια και μπορεί να φαίνεται ουτοπικό να μιλάμε για αυτή την τέταρτη θέση, αλλά αν δεν πιστεύω σε αυτόν τον στόχο, θα πάω σπίτι μου.

Έχουμε καθήκον να τιμήσουμε αυτή τη φανέλα. Υπάρχουν ακόμα πολλοί αγώνες και δεν βλέπω γιατί να μην τους πιστέψουμε. Αλλά πρέπει να τους κερδίζουμε.

Είμαι ο καπετάνιος αυτού του πλοίου. Αυτές είναι οι ευθύνες μου. Πρέπει να κάνω τα πάντα για να το φτάσω στη σωστή θέση. Τελειώσαμε με 72% κατοχή έχοντας παίξει με 10 παίκτες, κάτι που δεν μου έχει συμβεί ποτέ στην καριέρα μου. Μετά έπρεπε να σκοράρουμε.

Κάναμε ό,τι χρειαζόταν, αλλά αν δεν βάλεις γκολ, το ποδόσφαιρο γίνεται σκληρό».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς