20 C
Athens

Η ΑΕΚ χωρίς νταβατζήδες και τραμπουκισμούς, θα παίξει όπως πάντα! (video)

Η αντίστροφη μέτρηση για το παιχνίδι της Τούμπας ξεκίνησε και ο Σταμάτης Βούλγαρης σχολιάζει...

Το πιο σημαντικό πράγμα ενόψει του αγώνα στη Θεσσαλονίκη, είναι να μην μπει η ΑΕΚ στη διαδικασία που θέλει να περάσει ο ΠΑΟΚ. Ό,τι αυτό το παιχνίδι δήθεν κρίνει πολλά για το παρελθόν και το μέλλον. Αν κρίνει κάτι αυτό το παιχνίδι, είναι αν θα καταφέρει ο ΠΑΟΚ να μη μείνει εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος από την 4η αγωνιστική και τίποτα παραπάνω.

Ας πάρουμε το… χειρότερο σενάριο. Αυτό της ήττας δηλαδή. Τι θα συμβεί; Το πολύ πολύ να πάει ο ΠΑΟΚ στο +1 από την ΑΕΚ. Όχι στην κορυφή. Εκεί θα έχουν τη δυνατότητα να είναι άλλοι στο τέλος της αγωνιστικής. Η ΑΕΚ σε αυτό το σενάριο θα είναι στο -3 αν κερδίσουν Άρης και Ολυμπιακός σε Ιωάννινα και Νέα Σμύρνη.

Αν το ματς λήξει ισόπαλο ο ΠΑΟΚ χάνει άλλους δύο βαθμούς και κινδυνεύει να πάει στο ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης» με -4 και δύο αγωνιστικές μετά έχει… Χαριλάου. Η ΑΕΚ από την άλλη σε αυτό το σενάριο ίσως μείνει στο -2. Οπότε ούτε γάτα ούτε ζημιά μιας και μιλάμε για την 4η αγωνιστική.

Αν η Ένωση κάνει διπλό στην Τούμπα -δεν έχει κάνει και λίγα εκεί άλλωστε- τότε ο ΠΑΟΚ μένει στο -5 και με δύο εκτός έδρας ντέρμπι στις τρεις επόμενες αγωνιστικές. Η ΑΕΚ δε, δεδομένα θα είναι πρώτη και με το απόλυτο σε τέσσερα παιχνίδια. Ποιος «καίγεται» λοιπόν, γιατί θα τρελαθούμε με αυτά που διαβάζουμε…

Το ζητούμενο για την ΑΕΚ είναι να διατηρήσει την ψυχραιμία της, ακόμα και σε περίπτωση ήττας. Να διαχειριστεί το αποτέλεσμα πρέπει, διότι τίποτα δεν έχει κριθεί ποτέ την 4η αγωνιστική. Στο ποδόσφαιρο όλα τα αποτελέσματα είναι μέσα. Εδώ παιχνίδι που έπρεπε να λήξει 0-5 έληξε 0-1 και κάποιοι πιστεύουν ακόμα ότι αυτό συνέβη λόγω της τακτικής του Λουτσέσκου. Εντάξει τη βράζουν τη μπάλα, αλλά πάμε παρακάτω.

Κάποια σαΐνια λοιπόν θεωρούν πως αν κερδίσει ο ΠΑΟΚ θα έχει δώσει απαντήσεις για το περσινό πρωτάθλημα και θα πρέπει να του γίνει απονομή για το φετινό. Μιλάμε για μπακάληδες! Ο αστυνομικός είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο, άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι!

Καταρχήν την περσινή σεζόν κανένας ΠΑΟΚ δεν δικαιούταν να πάρει πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα διεξάγεται με κανόνες. Όταν δεν τους τηρείς, τιμωρείσαι. Ας φροντίσουν λοιπόν ενόψει του αυριανού αγώνα, να κάνουν αυτά που πρέπει Να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις του ξένου διαιτητή που τόσο ήθελαν και να μην κάνουν λεονταρισμούς, όπως σε κάθε ματς στην Ελλάδα με τους βολικούς διαιτητές.

Ας μην κάνουν μπούκες στο γήπεδο όπως πέρσι. Να συμμορφωθούν όπως κάνουν στα ευρωπαϊκά παιχνίδια όπου εκεί τα καουμποϊλίκια εξαφανίζονται. Είδατε τον Λουτσέσκου να μιλάει για κανένα κατεστημένο του Λονδίνου και τη Μαφία της UEFA στο ματς με την Τσέλσι. Εκεί που δεν του έδωσε πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο; Στο Ηράκλειο όμως έλεγε για πέναλτι μέχρι το ΟΑΚΑ. Στη βουτιά του Πρίγιοβιτς έλεγε «για μένα ήταν».

Η ΑΕΚ θα κατέβει και θα παίξει στην Τούμπα. Όπως έχει κάνει κάθε φορά που πήγε εκεί. Δεν είναι Ολυμπιακός για να φύγει πριν το ματς. Η ΑΕΚ πέρσι μπήκε και έπαιξε. Και βγήκε από το γήπεδο με το σκορ 0-0 μετά την απόφαση του Κομίνη να πάει στα αποδυτήρια. Δεν εγκατέλειψε. Δεν έκανε κανένας παράγοντάς της μπούκα με όπλο την ώρα του αγώνα για μία διαιτητική απόφαση. Άλλος έκανε. Ούτε πήγε παράγοντάς της on camera να απειλήσει διαιτητή.

Αν το ματς διεξαχθεί με ανθρώπινες συνθήκες και όχι εκβιασμούς και απειλές, η ΑΕΚ θα παίξει. Και θα αποδεχθεί κάθε αποτέλεσμα όποιο και αν είναι αυτό. Η ΑΕΚ έχει σεβαστεί έναν ΠΑΟΚ πολύ «μικρό». Έναν ΠΑΟΚ που παρακαλούσε στα γόνατα να επιστρέψει η ΑΕΚ στο γήπεδο για να τελειώσει παιχνίδι στην Τούμπα. Που δεχόταν να λήξει ματς στο 88′ για να μην «εξαφανιστεί» από την τιμωρία η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Δε θα γίνει όμως ποτέ παιχνιδάκι στα χέρια κανενός που θέλει με το έτσι θέλω να κερδίζει. Δε θα γίνει «θύμα» όπως έγινε ο Παναθηναϊκός. Αν χάσει ποδοσφαιρικά θα το αποδεχθεί όπως έκανε στον τελικό του περσινού Κυπέλλου. Η ΑΕΚ αναγνωρίζει και δε δυναμιτίζει. Δεν έβγαλε λέξη για το σκάνδαλο με τον Πασχαλάκη.

Αλλά έτσι είναι. Τα δικά τους, δικά τους και τα δικά μας, πάλι δικά τους! Όταν πέρσι ξημερώματα Κυριακής η Τούμπα γέμιζε από το πουθενά και το -5 γινόταν -2 ήταν επικράτηση της δικαιοσύνης. Όταν μετά ο ίδιος δικαστής τιμωρούσε τον Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ για την απαράδεκτη ενέργειά του που ξεφτίλισε το ελληνικό ποδόσφαιρο παγκοσμίως έφταιγε το κατεστημένο της Αθήνας.

Όταν πρόπερσι για χειρονομία ο Χριστοδουλόπουλος έβλεπε τελευταία αγωνιστική των play off την κόκκινη στη Νέα Σμύρνη, ήταν όλα καλά (μετά στράβωσε το παραμύθι στην Τούμπα όταν έχασαν τα αυγά και τα πασχάλια από τους «πράσινους»). Όταν η τιμωρία του Χιμένεθ έβγαινε με συνοπτικές διαδικασίες για τη χειρονομία στη Λεωφόρο όλα ήταν σούπερ. Και ο ΠΑΟΚ πρωτοστατούσε για να επιβληθεί και μεγαλύτερη ως συμπλήρωμα.

Όταν ο Ίβιτς έκανε θέατρο στη Λεωφόρο και έβαζε φιλέ στο κεφάλι κάνοντας τον πεθαμένο μπροστά στις κάμερες με εντολή Κωνσταντινίδη, ήταν έγκλημα κατά το ποδοσφαίρου. Όταν έκανε το ίδιο ο Γκαρθία, ήταν θέατρο και αλητεία.

Τώρα δε, με την υπόθεση του Πασχαλάκη, το «κοκοκο» πάει σύννεφο. Δεν υπάρχει πια κατεστημένο της Αθήνας; Αλήθεια τα πειθαρχικά όργανα είναι καλά; Η Αθήνα δεν κάνει πλέον κακό στον ΠΑΟΚ; Ή μήπως ο ΠΑΟΚ έχει δυναμώσει παντού; Έτσι δε λένε; Όπως όταν έλεγαν «η ΕΠΟ είναι δική μας» και το άλλο το αμίμητο «Εμείς ή κανείς».

Για να καταλάβετε για τι επίπεδο επικοινωνίας μιλάμε, κάποιοι φέρνουν ως παράδειγμα την περσινή ατιμώρητη ενέργεια του Μιραλάς. Το έχουμε καταλάβει ρε παιδιά ότι θέλετε να γίνεται χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη. Την ατιμωρησία σε όλα τα επίπεδα, για ό,τι και να κάνετε επιδιώκετε. Όπως πέρσι στα Γιάννινα και στην Τρίπολη. Έτσι μείνατε μέσα στο κόλπο μέχρι τέλους. Με τα ψέματα.

Υ.Γ. : Αντί για υστερόγραφο παραθέτω το παρακάτω video για να λυθούν οι απορίες όσων έχουν ξεχάσει ποια είναι η καλύτερη ομάδα που έχει περάσει από την Τούμπα. Δέκα χρόνια πίσω, τη χρονιά του Βάλνερ. Τότε που ο ΠΑΟΚ απουσίαζε από την ψηφοφορία επικύρωσης της βαθμολογίας…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς