22.4 C
Athens

Ελλάδα – Γαλλία 13-12: Απόλυτη και απευθείας στα προημιτελικά του παγκοσμίου η φοβερή εθνική

Η εθνική ομάδα πόλο Ανδρών «σκότωσε» τους Γάλλους στο τέλος και προκρίθηκε απευθείας στην οχτάδα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Ντόχα

Απόλυτη στον 2ο όμιλο και απευθείας στην προημιτελική φάση η εθνική ομάδα πόλο Ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στην Ντόχα! Η Ελλάδα επιβλήθηκε με 13-12 της Γαλλίας σε μια συγκλονιστική σε εξέλιξη αναμέτρηση και εξασφάλισε την πρωτιά που τη φέρνει στην οχτάδα με βλέψεις για ακόμα υψηλότερα!

 

H ασημένια ολυμπιονίκης είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε πέρσι στη Φουκουόκα και να ανέβει στο βάθρο σε 3ο σερί παγκόσμιο πρωτάθλημα και για 5η φορά στην ιστορία της (μετρά τέσσερα χάλκινα και ένα ασημένιο).

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου περιμένει αντίπαλο από τον νικητή των χιαστί ανάμεσα σε Ιταλία ή ΗΠΑ. Ο προημιτελικός είναι προγραμματισμένος για την Τρίτη 13/2 στις 16:30.

Την ίδια ώρα η Γαλλία θα αντιμετωπίσει στα χιαστί την Αυστραλία για μια θέση στους «8».

MVP αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου, ο οποίος με κρύο αίμα και το σκορ στο 12-12 κέρδισε το πέναλτι στον αιφνιδιασμό και 51″ πριν το φινάλε ο Βλαχόπουλος σκόραρε για το 13-12. Η γαλανόλευκη έβγαλε την άμυνα και πανηγύρισε την πρόκριση που της δίνει και μερικές μέρες ξεκούρασης παραπάνω.

Η Ελλάδα είχε τον έλεγχο του αγώνα ειδικά μετά τα πρώτα 8′ (3-3) και μπήκε στην 4η περίοδο με προβάδισμα δύο τερμάτων (10-8). Η Γαλλία ισοφάρισε με τη δική της αντεπίθεση αλλά τα βαριά χαρτιά της εθνικής σκόραραν εκεί που έπρεπε και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στα προημιτελικά.

ΕΛΛΑΔΑ – ΓΑΛΛΙΑ 13-12

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 3-3, 4-3, 3-2, 3-4

ΕΛΛΑΔΑ (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης 1, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Αργυρόπουλος 1, Αλαφραγκής, Κάκαρης 2, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος, Παπανικολάου 1.

ΓΑΛΛΙΑ (Μπρουζό): Ντουμπουά, Σοντατιέ, Κρουσιγιά 1, Μπουέ 1, Κας 1, Τόμας Βερνού 3, Μαριόν Βερνού 4, Μπιορκ, Μποντέγκας 1, Βανπεπεστρά, Ντε Ναρντί 1, Φοντανί, Ναρντόν.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΟΝ 2ο ΟΜΙΛΟ

Κίνα – Ελλάδα 6-24
Ελλάδα – Βραζιλία 23-4
Ελλάδα – Γαλλία 13-12

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς