23.3 C
Athens

Μποζίκας: Ο Ράιτ δεν έχει στο μυαλό του μόνο να σκοράρει αλλά να βοηθήσει την ομάδα

Μαχητή χαρακτήρισε τον Μόουζες Ράιτ ο Γιώργος Μποζίκας. Ο άμεσος συνεργάτης του Γιώργου Μπαρτζώκα μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στη Φοντέτα υποστήριξε πως ο Αμερικανός πέρα από τα στοιχεία που έχει και έλειπαν από την ομάδα, δεν φοβάται να βάλει τα χέρια του στη φωτιά και να βοηθήσει σε όλους τους τομείς.

Αναλυτικά όσα είπε στη NOVA:

Για τον Μόουζες Ράιτ: «Έδειξε από τα δύο πρώτα παιχνίδια πως μπορεί να βοηθήσει, έχει στοιχεία που μας λείπουν όπως ταχύτητά και αθλητικότητα, δεν φοβάται να βάλει τα χέρια του στη φωτιά, είναι ένας μαχητής. Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν έχει στο μυαλό του μόνο να σκοράρει αλλά να βοηθήσει την ομάδα».

Για τους λόγους που έφεραν τη νίκη: «Σήμερα κερδίσαμε γιατί ήμασταν συμπαγής και στις δύο πλευρές. Παίζαμε σε μια πολύ δύσκολη έδρα, είδαμε ότι σε όποιο σημείο έπεφτε η απόδοσή μας κατευθείαν η Βαλένθια το εκμεταλλευόταν. Ήταν κομβικό ότι κρατήσαμε χαμηλά τον Τζόουνς. Παίζαμε κόντρα στην καλύτερη άμυνα της λίγκας, μας ώθησε στο να κάνουμε κάποια λάθη και μας δυσκόλεψε πολύ για 40 λεπτά. Στο 5 εναντίον 5 δεν είχαμε πρόβλημα, βελτιώσαμε την εικόνα μας στο δεύτερο μέρος, δεν αφήσαμε τη Βαλένθια να τρέξει που είναι το δυνατό της σημείο και πήραμε μια μεγάλη νίκη μαζί με τη διαφορά».

Για τη διαχείριση των συναισθημάτων της ομάδας του: «Ήταν ένα παιχνίδι με πολλά συναισθήματα και έπρεπε να μείνουμε ενωμένοι όλοι μαζί. Χαρακτηριστική ήταν μια αψιμαχία του Πετρούσεφ, όπου πέντε παίκτες έτρεξαν αμέσως να τον υποστηρίξουν».

Για την τραγωδία της Θύρας 7: «Σήμερα ήταν μια πολύ σημαντική μέρα για το σύλλογο, είναι ένα γεγονός που δεν πρέπει να συμβεί ποτέ ξανά, συναισθηματικά ήμασταν φορτισμένοι και εμείς αλλά και ο κόσμος που ήρθε».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς