22.4 C
Athens

Ελλάδα – Κίνα 22-9: Με σαρωτική εμφάνιση στην επόμενη φάση, κόντρα στο Καζακστάν για μια θέση στους «8»

Τη 2η θέση και μαθηματικά εξασφάλισε η εθνική ομάδα πόλο Γυναικών που επιβλήθηκε με της Κίνας στην 3η και τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στην Ντόχα.

Η γαλανόλευκη της Αλεξίας Καμμένου έπαιξε βάσει των δυνατοτήτων της και πήρε εύκολα τη νίκη που τη φέρνει σε καλύτερη μοίρα αφού στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει το Καζακστάν (10/2, 15:00) για μια θέση στα προημιτελικά.

 

Η εθνική ομάδα έπαιξε απελευθερωμένα, έχτισε μεγάλο προβάδισμα εξ αρχής με πλουραλισμό στην επίθεση και διαχειρίστηκε το υπέρ της προβάδισμα ιδανικά για να φτάσει στη νίκη. Από τέσσερα γκολ οι Νίνου και Βασιλική Πλευρίτου για την Ελλάδα.

ΕΛΛΑΔΑ – ΚΙΝΑ 22-9

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 7-2, 4-2, 6-1, 5-4

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Ελευθεριάδου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ξενάκη 1, Ασημάκη 2, Νίνου 4, Βασιλική Πλευρίτου 4, Γιαννοπούλου 3, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου, Ελληνιάδη, Τριχά 2.

Κίνα (Τζιράλτ Ζανέ): Ζανγκ, Σ. Γιαν, Τζ. Γιαν 2, Τσονγκ 1, Γουάνγκ 1, Λου, Χ. Γουάνγκ, Ντενγκ 3, Νονγκ, Λι, Τσανγκ 2, Β. Ντονγκ, Χ. Γουάνγκ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς