27.5 C
Athens

Μεντιλίμπαρ, ο εκλεκτός του Ολυμπιακού για τη θέση του προπονητή

Ο πολύπειρος Ισπανός τεχνικός αναμένεται άμεσα στην Ελλάδα για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, τέσσερις μήνες μετά το διαζύγιό του με τη Σεβίλλη, την οποία οδήγησε πέρυσι στην κατάκτηση ενός ακόμη Europa League

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα είναι όπως όλα δείχνουν ο διάδοχος του Κάρλος Καρβαλιάλ και ο τρίτος διαφορετικός προπονητής του Ολυμπιακού στην τρέχουσα σεζόν, αφού τα έχει βρει σε όλα με τη διοίκηση των Ερυθρολεύκων και ετοιμάζει βαλίτσες για Ελλάδα.

Ο πολύπειρος Ισπανός προπονητής, που οδήγησε τη Σεβίλλη στην κατάκτηση του Europa League τον περασμένο Μάιο για να απολυθεί από την τεχνική ηγεσία των Ανδαλουσιάνων πριν τέσσερις μήνες, είναι ο εκλεκτός των Πειραιωτών για την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν αλλά και τον σχεδιασμό της επόμενης, δίχως πάντως να έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες του συμβολαίου που θα υπογράψει.

Τέλος από τον πάγκο του Ολυμπιακού ο Κάρλος Καρβαλιάλ

Ο 62χρονος τεχνικός αναμένεται άμεσα στη χώρα μας ώστε να μπει από νωρίς στα βαθιά προετοιμάζοντας τον Ολυμπιακό για τα κρίσιμα ματς κόντρα σε Φερεντσβάρος για τα playoffs του Conference League και ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα.

Σημειώνεται πως μέχρι την άφιξή του στην Ελλάδα, υπηρεσιακός τεχνικός θα είναι ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος από την Κ-19, που θα βρεθεί στον ερυθρόλευκο πάγκο της πρώτης ομάδας για τον σαββατιάτικο (10/2) αγώνα με τον ΟΦΗ.

Θυμίζουμε πως ο Μεντιλίμπαρ βρέθηκε προσφάτως και συγκεκριμένα τον περασμένο Αύγουστο στο «Γ. Καραϊσκάκης» ως προπονητής των Σεβιγιάνων για τον τελικό του Σούπερ Καπ κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, με τους Πολίτες να παίρνουν το τρόπαιο στα πέναλτι.

Στην πλούσια καριέρα του στα ισπανικά γήπεδα, ο Μεντιλίμπαρ έχει βρεθεί κατά σειρά στους πάγκους των Έιμπαρ, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Βαγιαδολίδ, Οσασούνα, Λεβάντε, Έιμπαρ, Αλαβές και Σεβίλλη μέχρι πριν 4 μήνες. Όπως εύλογα καταλαβαίνει κανείς, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο Βάσκος τεχνικός αφήνει την πατρίδα του για να δοκιμάσει την προπονητική του τύχη στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα για χάρη του Ολυμπιακού.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς