19.7 C
Athens

Ατλέτικο – Μπιλμπάο 0-1: Τα Λιοντάρια του Βαλβέρδε έκαναν σπουδαίο βήμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας

Καθαρό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας πήρε η Μπιλμπάο, με την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε να επικρατεί με 0-1 της Ατλέτικο Μαδρίτης στο Μετροπολιτάνο στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης!

Οι Βάσκοι ήταν ανώτεροι, προηγήθηκαν δίκαια και έφτιαξαν φάσεις για δεύτερο γκολ ενώ άντεξαν στην αναμενόμενη πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι με Μοράτα και Γκριεζμάν ειδικά προς το τέλος.

Το προβάδισμα της Μπιλμπάο ήρθε από την άσπρη βούλα. Ο Ρεϊνίλντο έκανε αψυχολόγητο πέναλτι στον Πράδος και ο Μπερενγκέρ νίκησε από το σημείο του πέναλτι τον Όμπλακ για να κάνει το 0-1 και ουσιαστικά να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Θυμίζουμε πως ο επαναληπτικός διεξάγεται στο Σαν Μαμές στις 29 Φεβρουαρίου και ο νικητής θα αντιμετωπίσει στον τελικό τη Μαγιόρκα ή τη Ρεάλ Σοσιεδάδ (0-0 το πρώτο ματς στις Βαλεαρίδες). Δεν αποκλείεται να έχουμε βάσκικο τελικό όπως τη σεζόν 2019/20!

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Σάβιτς, Βίτσελ, Ρεϊνίλντο (46′ Ερμόσο), Μολίνα (58′ Γιορέντε), Ντε Πολ, Κόκε, Μπάριος (73′ Κορέα), Λίνο (84′ Ρικέλμε), Γκριεζμάν, Ντεπάι (58′ Μοράτα)

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Αγκιρεθαμπάλα, Λέκουε, Βίβιαν, Παρέδες, Γιούρι, Πράδος (61′ Ερέρα), Ντε Γκαλαρέτα, Μπερενγκέρ (85′ Βέσγα), Σανθέτ (53′ Ουνάι Γκόμεθ), Ι. Γουίλιαμς (85′ Γεράι Άλβαρεθ), Γκουρουθέτα (53′ Βιγιαλίμπρε)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς