17.3 C
Athens

FA Cup: Εύκολα την Άστον Βίλα η Τσέλσι, πρόκριση στα πέναλτι για τη Νότιγχαμ

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Τσέλσι στην έδρα της Άστον Βίλα, της οποίας και επικράτησε εύκολα με 1-3 και πανηγύρισε την πρόκριση στους «16» του FA Cup.

Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να λύσουν τις διαφορές τους στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι και έτσι οδηγήθηκαν σε ρεβάνς, στην οποία κυριάρχησε μία ομάδα. Αυτή ήταν η Τσέλσι που έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της και πήρε γρήγορο διπλό προβάδισμα.

Ο Γκάλαχερ άνοιξε το σκορ στο 11′ με ωραίο τελείωμα μέσα από την περιοχή ενώ 10 λεπτά αργότερα ο Τζάκσον με ωραία κεφαλιά έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους Μπλε του Λονδίνου.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο δεύτερο μέρος (54′) με καταπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Έντσο Φερνάντες. Το μόνο που κατάφερε η Άστον Βίλα ήταν να πετύχει το γκολ της τιμής στις καθυστερήσεις με τον Ντιαμπί για το τελικό 1-3.

Νότιγχαμ Φόρεστ και Μπρίστολ Σίτι δεν μπόρεσαν ούτε στη δεύτερη μεταξύ τους μονομαχία να λύσουν τις διαφορές τους στην κανονική διάρκεια του αγώνα (1-1) και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση και εν συνεχεία στα πέναλτι.

Τα γκολ μπήκαν νωρίς στην αναμέτρηση, με τον Οριγκί στο 8′ να δίνει προβάδισμα στους γηπεδούχους και τον Νάιτ να απαντάει έξι λεπτά αργότερα για το 1-1 που έμεινε μέχρι το τέλος του παιχνιδιού αλλά και του έξτρα χρόνου. Στα πέναλτι η Νότιγχαμ ήταν πιο ψύχραιμη, δεν αστόχησε σε κανένα και με το 5-3 προκρίθηκε στους «16» του FA Cup.

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

1-0 Γκιμπς-Γουάιτ

1-1 Κόρνικ

2-1 Χάντσον-Οντόι

2-1 άστοχος ο Μπελ

3-1 Γουίλιαμς

3-2 Γουέλς

4-2 Νιακατέ

4-3 Μεχμέτι

5-3 Αβονίγι

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς