18.7 C
Athens

Ιράν – Κατάρ 2-3: Έκλεισε ραντεβού με την Ιορδανία στον τελικό του Ασιατικού Κυπέλλου

Το Κατάρ είναι η δεύτερη ομάδα που έκλεισε θέση στον τελικό του Ασιατικού Κυπέλλου αφού μετά από μεγάλη μάχη με το Ιράν επικράτησε με 2-3.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για τους οικοδεσπότες της διοργάνωσης που έμεινε πίσω στο σκορ μόλις στο 4′, ωστόσο κατάφερε να φέρει τούμπα την κατάσταση και παρά το γεγονός πως το Ιράν βρήκε απάντηση για το 2-2, πήρε τελικά την πρόκριση για τον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει την ομάδα-θαύμα της διοργάνωσης, Ιορδανία.

Τα βλέμματα στραμμένα στο παιχνίδι είχαν και οι ΑΕΚ και Άρης, με την Ένωση να περιμένει πλέον πίσω στην Ελλάδα μόνο τον Χατζισαφί αφού ο Μοχαμάντι αποτέλεσε παρελθόν στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Από την άλλη οι Θεσσαλονικείς περιμένουν το τελευταίο μεταγραφικό τους απόκτημα Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο οποίος θα αγωνιστεί με τέταρτη διαφορετική ομάδα στη χώρα μας μετά τον Πανιώνιο, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Στο παιχνίδι αγωνίστηκαν οι δύο αριστεροί μπακ με τον έναν να παίρνει τη θέση του άλλου, ενώ ο επιθετικός του Άρη έμεινε στον πάγκο.

Ο Αζμούν άνοιξε το σκορ στο 4′ για τους τυπικά γηπεδούχους, με το Κατάρ να φέρνει τούμπα το ματς με γκολ των Αμπντουλσαλάμ και Αφίφ πριν το τέλος του ημιχρόνου. Το Ιράν ισοφάρισε στο 51′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τζαχανμπάκς, με τον Αλί να γράφει το τελικό 2-3 στο 81ο λεπτό. Μάλιστα το Ιράν τελείωσε το παιχνίδι και με παίκτη λιγότερο καθώς ο Καλιλζαντέχ αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς