17.8 C
Athens

Παγκόσμιο υγρού στίβου: Έβδομος στα 5χλμ. ανοιχτής θάλασσας ο Κυνηγάκης

Την έβδομη θέση στα 5χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα κατέλαβε ο Άλκης Κυνηγάκης, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ντόχα.

Όπως και στα 10χλμ., ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν από την αρχή μέσα στο προπορευόμενο γκρουπ και πέρασε μπροστά στο 4ο χιλιόμετρο, αλλά δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την τελευταία αλλαγή ρυθμού και έμεινε λίγο πίσω από τη διεκδίκηση των μεταλλίων, τερματίζοντας σε 51 λεπτά και 36.1 δευτερόλεπτα.

Σε κάθε περίπτωση, ο Κυνηγάκης επιστρέφει από το Κατάρ έχοντας πετύχει τον βασικό στόχο του, την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στα 10χλμ., και πλέον θα προετοιμαστεί απερίσπαστος για το Παρίσι.

Ο αγώνας των 5χλμ. εξελίχθηκε σε γαλλικό θρίαμβο, με τον Λόγκαν Φοντέν να κερδίζει το τελικό σπριντ και να κατακτά τον πρώτο μεγάλο τίτλο της καριέρας του σε ατομικό αγώνισμα (είχε κερδίσει το ομαδικό το 2017 στη Βουδαπέστη).

Μόλις τρία δέκατα του δευτερόλεπτου πίσω του, τερμάτισε ο συμπατριώτης του, Μαρκ-Αντουάν Ολιβιέ, που επανέρχεται στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μετά από πέντε χρόνια, ενώ στα επτά δέκατα από τον νικητή ήταν ο Ιταλός Ντομένικο Ατσερέντζα, που, όπως και πέρυσι στη Φουκουόκα, πήρε το χάλκινο μετάλλιο. Πιο πίσω έμειναν ο νικητής των 10χλμ., Κριστόφ Ρασόφσκι (4ος), ο Γκρεγκόριο Παλτρινιέρι (5ος) και ο κάτοχος του τίτλου Φλόριαν Βέλμπροκ (9ος), που γενικά δεν έδειξε σε καλή κατάσταση.

Η πρώτη οκτάδα στα 5χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα ανδρών:

1. Λόγκαν Φοντέν (Γαλλία) 51:29.3

2. Μαρκ-Αντουάν Ολιβιέ (Γαλλία) 51:29.6

3. Ντομένικο Ατσερέντζα (Ιταλία) 51:30.0

4. Κριστόφ Ρασόφσκι (Ουγγαρία) 51:30.5

5. Γκρεγκόριο Παλτρινιέρι (Ιταλία) 51:31.7

6. Νταβίντ Μπέτλεχεμ (Ουγγαρία) 51:34.8

7. Αλκης Κυνηγάκης (ΕΛΛΑΔΑ) 51:36.1

8. Όλιβερ Κλέμετ (Γερμανία) 51:36.7

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς