22.9 C
Athens

Ελλάδα – Βραζιλία 23-4: Νέα επίδειξη δύναμης και τώρα… τελικός πρωτιάς με τη Γαλλία

Η εθνική πόλο ανδρών ήταν καταιγιστική (και) κόντρα στη Βραζιλία και με άμυνα για σεμινάριο ετοιμάζεται για τη μάχη πρωτιάς κόντρα στη Γαλλία που θα κρίνει το εισιτήριο για την οκτάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος

Η Εθνική πόλο ανδρών «βούλιαξε» με το εκκωφαντικό 23-4 τη Βραζιλία στην δεύτερη αγωνιστική του 2ου ομίλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα και πλέον ετοιμάζεται για τον «τελικό» πρωτιάς κόντρα στη Γαλλία.

Η Ελλάδα ήταν καταιγιστική κόντρα στους Βραζιλιάνους, έτρεξε μέχρι και σερί 18-0 δίχως να δεχθεί γκολ για 19 ολόκληρα λεπτά και έκανε με άνεση στο 2/2 στον όμιλο με το βλέμμα ήδη στην οκτάδα!

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, όπως και με την Κίνα, μπήκε φουριόζα στο ματς και άφησε τους Βραζιλιάνους χωρίς γκολ για παραπάνω από 18 λεπτά, μέχρι τελικά να σκοράρουν ξανά στα… χασομέρια του τέταρτου οκταλέπτου για να σταματήσουν το εντυπωσιακό 18-0 που έτρεξε η «γαλανόλευκη» με άμυνα για σεμινάριο και επίθεση που πετούσες φωτιές!

Πολλοί ήταν οι διακριθέντες για την εθνική, με αρχισκόρερ τον Φουντούλη που είχε 4 τέρματα και τους Καλογερόπουλο, Νικολαϊδη και Αργυρόπουλο να ακολουθούν με τρία έκαστος.

Νίκη που φέρνει την Ελλάδα σε κατάσταση… πρόωρου τελικού κόντρα στους Γάλλους, όπου με νίκη θα εξασφαλιστεί από νωρίς η απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου.

Τα οκτάλεπτα: 6-3, 4-0, 6-0, 7-1.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Μπαρέλα, Καμπράλ, Ναρντάτσι, Κουτίνιο, ντε Ολιβέιρα, Ραφαέλ Ρεάλ (1), Πέδρο Ρεάλ, Βινίσιους, ντα Σίλβα, Γκιμαράες (1), Ρικάρντο Σίλβα, Κασραλάντε, Μέντες

ΕΛΛΑΔΑ (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς (2), Σκουμπάκης (1), Γκιουβέτσης, Παπαναστασίου (2), Γκίλλας (3), Αργυρόπουλος (3), Παπανικολάου (1), Κάκαρης (3), Νικολαϊδης (1), Φουντούλης (4), Τζωρτζάτος, Καλογερόπουλος (3)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς