19.7 C
Athens

Ισπανία – Ελλάδα 16-8: Ήττα από τις πανίσχυρες Ισπανίδες σε μία επανάληψη του ευρωπαϊκού ημιτελικού

Η εθνική πόλο γυναικών ηττήθηκε με 16-8 στο δεύτερο παιχνίδι του Β’ ομίλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πόλο από την ανώτερη Ισπανία που με 2/2 νίκες εξασφάλισε από σήμερα την πρόκριση στην προημιτελική φάση του τουρνουά στην Ντόχα, τη στιγμή που η «γαλανόλευκη» έχει μπροστά της έναν πρόωρο τελικό με το σαφώς πιο εύκολο εμπόδιο της Κίνας με το βλέμμα στην δεύτερη θέση του ομίλου της.

Όπως και στον πρόσφατο ημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, έτσι και σήμερα, η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου δεν μπόρεσε να δυσκολέψει το έργο των πανίσχυρων Ισπανίδων που έδειξαν πως ήρθαν με… φόρα και στο Κατάρ για να διεκδικήσουν το χρυσό.

Για την Εθνική η συνέχεια θα τη φέρει σε διαδικασία πρόκρισης στην οκτάδα μέσω των playoffs όπου με βάση τη δυναμικότητα των αντιπάλων της, φαίνεται να έχει το πάνω χέρι. Βέβαια, τα πάντα θα κριθούν στην πισίνα.

Για την Ελλάδα, πρώτες σκόρερ ήταν οι Ελευθερία Πλευρίτα και η Νίνου που μαζί είχαν 4 από τα 8 τέρματα της ομάδας, με τις Μαργαρίτα Πλευρίτου (1), Ξενάκη (2) και Βασιλική Πλευρίτου (1) να συμπληρώνουν τη σχετική λίστα των «γαλανόλευκων» τερμάτων.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 5-2, 4-2, 5-2.

Ισπανία (Οκα): Έστερ, Εσπάρ 2, Ορτίθ 5, Πέρεζ, Κρέσπι, Έλενα Ρουίθ 1, Φόρκα 2, Κάμους, Γκαρσία 3, Λέιτον 1, Τέρε, Αριάντα Ρουίθ 1, Πιράλκοβα 1.

Ελλάδα (Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ξενάκη 2, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου 2, Βασιλική Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου, Ελληνιάδη, Τριχά.

Η βαθμολογία στον Β’ Όμιλο

1.Ισπανία 6
—————–
2.Ελλάδα 3
3.Κίνα 2
—————
4.Γαλλία 1

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς