19.9 C
Athens

Κίνα – Ελλάδα 6-24: Η γαλανόλευκη έδειξε τις διαθέσεις της από την πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος

Με σαρωτική εμφάνιση, η εθνική ομάδα πόλο διέλυσε την Κίνα στην πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος και έκανε το πρώτο βήμα για να βρεθεί στα προημιτελικά του τουρνουά όπου σκοπεύει να διεκδικήσει 3ο σερί μετάλλιο

Σαρωτική – όπως αναμενόταν – εμφανίστηκε η εθνική ομάδα πόλο Ανδρών στην πρεμιέρα της στον 2ο όμιλο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου στην Ντόχα.

Απελευθερωμένη από το άγχος (έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι) και μετά την 5η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, η ασημένια ολυμπιονίκης είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε πέρσι στη Φουκουόκα και να ανέβει στο βάθρο σε 3ο σερί παγκόσμιο πρωτάθλημα και για 5η φορά στην ιστορία της (μετρά τέσσερα χάλκινα και ένα ασημένιο).

 

Η Ελλάδα ισοπέδωσε την Κίνα (6-24) με τον Θοδωρή Βλάχο να δοκιμάζει πράγματα ενόψει της συνέχειας και φυσικά να χρησιμοποιεί τους παίκτες του κατάλληλα ώστε να βρουν ρυθμό.

Άλλωστε, η εθνική αποτελεί το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της 1ης θέσης στον όμιλο (υπάρχουν ακόμα Βραζιλία και Γαλλία) που οδηγεί απευθείας στα προημιτελικά της διοργάνωσης χωρίς ενδιάμεσο αγώνα πρόκρισης.

Απέναντι στην Κίνα, η γαλανόλευκη επέβαλε πλήρως τον ρυθμό της σε άμυνα (δέχθηκε μόλις έξι γκολ και τα δύο στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα) και επίθεση όπου με σοβαρότητα έφτασε τα 24 γκολ.

MVP αναδείχθηκε ο Στέλιος Αργυρόπουλος που είχε τρία γκολ (όσα οι Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος και Γκιουβέτσης) ενώ πρώτος σκόρερ με πέντε τέρματα αναδείχθηκε ο Γενηδουνιάς.

ΚΙΝΑ – ΕΛΛΑΔΑ 6-24

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 1-4, 0-6, 3-7, 2-7

ΚΙΝΑ: Γου, Ζου, Τσου 1, Πενγκ, Ζανγκ 2, Τ., Σίε 1, Ζ. Τσεν 1, Ρ. Τσεν 1, Λιου, Ζανγκ Σ., Σεν, Λιανγκ

ΕΛΛΑΔΑ: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης 2, Γκιουβέτσης 3, Παπαναστασίου 1, Γκίλας 1, Αργυρόπουλος 3, Αλαφραγκής, Κάκαρης 2, Νικολαΐδης 3, Βλαχόπουλος 3, Τζωρτζάτος, Καλογερόπουλος 1

Β’ ΟΜΙΛΟΣ: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

Κίνα – Ελλάδα 6-24
Ελλάδα – Βραζιλία (7/2, 9:30)
Ελλάδα – Γαλλία (9/2, 18:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς