17.7 C
Athens

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-0: Ερυθρόλευκος ναυαγός στη Λεωφόρο, πρώτη νίκη σε ντέρμπι φέτος για ΠΑΟ (vid)

Οι αμέτρητες παθογένειες του Ολυμπιακού έκαναν την εμφάνισή τους στη Λεωφόρο και ο Παναθηναϊκός νίκησε σε ντέρμπι για πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο του 2023 - Στο -9 οι Ερυθρόλευκοι που με τέτοια εικόνα είναι πολύ πιθανό να δουν σύντομα τη διαφορά από την κορυφή να γίνεται διψήφια...

Ούτε σε αυτό το ντέρμπι ο Ολυμπιακός μπόρεσε να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό. Μια σεζόν που εξελίσσεται εφιαλτικά για τους Ερυθρόλευκους δείχνει να μην μπορεί να αλλάξει με αυτή την εικόνα όπως φάνηκε στη Λεωφόρο.

Ο Παναθηναϊκός έσπασε το ρόδι σε ντέρμπι φέτος και μετά από συνολικά εννέα τέτοια ματς (από τις 23 Απριλίου πέρυσι) πανηγύρισε νίκη απέναντι στον αποκαρδιωτικό Ολυμπιακό με 2-0 για να παραμείνει στο -3 από την πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, στο -1 από τη δεύτερη ΑΕΚ και στο +6 από τους Ερυθρόλευκους.

 

Οι Πράσινοι φάνηκαν πολύ πιο έτοιμοι σε τέτοιο ντέρμπι και σε αρκετά σημεία έδειξαν πως χρειάζεται να κάνουν απλώς τα βασικά του ποδοσφαίρου για να λυγίσουν έναν Ολυμπιακό που από την αρχή της σεζόν ψάχνεται διαρκώς, χωρίς σταθερή ενδεκάδα, χωρίς ξεκάθαρο πλάνο παιχνιδιού και με αυτοκτονικές τάσεις όταν το ματς του στραβώσει.

Αυτό έγινε στη Λεωφόρο αφού μετά το πείραμα της χρησιμοποίησης του Ρίτσαρντς στο αριστερό άκρο της επίθεσης (εκτός αποστολής στα τέσσερα προηγούμενα ματς) ήρθε η αφαίρεση παίκτη από το κέντρο για να παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός ακόμα πιο «άτακτος» στη μεσαία γραμμή. Οι Ερυθρόλευκοι έφτιαξαν κάποιες φάσεις αλλά στην πραγματικότητα κανείς δεν πίστευε πως θα διεκδικήσουν κάτι από το παιχνίδι. Με αυτή την εικόνα πολύ δύσκολα η διαφορά δεν θα γίνει διψήφια σύντομα.

Το πείραμα του Καρβαλιάλ φάνηκε πως δεν πετυχαίνει από τα πρώτα λεπτά. Ο Παναθηναϊκός στόχευσε σε Ορτέγκα – Ρίτσαρντς κι από εκείνη την πλευρά έφτιαξε τις πρώτες του φάσεις.

Ο Πασχαλάκης είχε απάντηση στο δυνατό σουτ του Μπακασέτα ενώ στο κόρνερ η κεφαλιά του Αράο πέρασε άουτ. Ο Ολυμπιακός είχε μια άστοχη κεφαλιά του Ροντινέι στο 20′ και πέντε λεπτά αργότερα ήρθε το 1-0 του τριφυλλιού.

Οι Πράσινοι αναπτύχθηκαν από τα δεξιά, ο Παλάσιος έκανε το γύρισμα και ο Μπερνάρ με διπλή προσπάθεια, καθώς η πρώτη του σταμάτησε στο δοκάρι, άνοιξε το σκορ.

 

Ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός είχε μια καλή φάση με τον Αλεξανδρόπουλο και ένα ωραίο γυριστό του Ναβάρο που κατέληξε στην αγκαλιά του Ντραγκόφσκι.

Ο Παναθηναϊκός έκανε τα απολύτως απαραίτητα για να βρει το δεύτερο γκολ και να σφραγίσει την πρώτη του νίκη φέτος σε ντέρμπι. Ο Τσέριν συνεργάστηκε ωραία στα δεξιά με τον Μπακασέτα που γέμισε στην περιοχή για τον Γερεμέγεφ που έπιασε την κεφαλιά και έκανε εύκολα το 2-0.

 

Ουσιαστικά οι Πράσινοι εκμεταλλεύτηκαν ένα ακόμα καλό τους διάστημα στο παιχνίδι αφού είχαν βρει αρκετούς χώρους μετά την απόφαση του Κάρλος Καρβαλιάλ να αφαιρέσει χαφ και να περάσει στα πλάγια τον Φορτούνη.

Μπακασέτας και Γερεμέγεφ ήδη είχαν απειλήσει με σουτ (βρήκαν κενούς χώρους) ενώ μετά το 2-0 ο Ολυμπιακός πήρε την μπάλα κι έφτιαξε κάποιες ευκαιρίες για να μειώσει στο σκορ.

Ελ Κααμπί και Μασούρας είχαν τις φάσεις αλλά το 2-0 παρέμεινε και ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-0

Σκόρερ: 25′ Μπερνάρ, 60′ Γερεμέγεφ

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης

Διαιτητής: Γιαμπλόνσκι (ΓΕΡ)

Κίτρινες: Αράο / Ορτέγκα, Κίνι, Έσε

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Χουάνκαρ (61′ Μλαντένοβιτς), Γεντβάι, Κώτσιρας, Αράο, Ρούμπεν, Μπακασέτας (90′ Ακαϊντίν), Μπερνάρ (90′ Βιλένα), Τσέριν, Παλάσιος (80′ Μαντσίνι), Γερεμέγεφ (79′ Τζούρισιτς)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα (46′ Κίνι), Έσε (77′ Όρτα), Αλεξανδρόπουλος (46′ Ελ Κααμπί), Τσικίνιο, Μασούρας, Ρίτσαρντς (46′ Φορτούνης), Ναβάρο (70′ Ποντένσε)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς