22.9 C
Athens

ΠΑΣ – Λαμία 1-4: Φουλ για playoff η ομάδα του Βόκολου, στενεύουν τα περιθώρια για τους Γιαννιώτες

Σε ένα παιχνίδι με τρελό ρυθμό και πολλές φάσεις και από τις δύο πλευρές, η Λαμία κατάφερε να βγει θριαμβεύτρια επικρατώντας με 1-4 του ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι δύο ομάδες έχουν διαφορετικούς στόχους τη φετινή σεζόν και συναντήθηκαν για μια μεταξύ τους μονομαχία όπου και οι δύο ήθελαν τη νίκη. Τελικά αυτή που πανηγύρισε ήταν η Λαμία που μετά και την ήττα του Αστέρα Τρίπολης από την ΑΕΚ βρίσκεται μόνη της στην 6η θέση.

Από την άλλη ο ΠΑΣ Γιάννινα είδε λίγες ώρες νωρίτερα την Κηφισιά να περνάει με νίκη από την Κρήτη και το βάρος ήταν ακόμη μεγαλύτερο. Το αποτέλεσμα παρόλα αυτά ήταν για για ακόμα μία φορά αρνητικό για την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, η οποία έμεινε μόνη στην τελευταία θέση της βαθμολογίας τρεις βαθμούς πίσω από Παναιτωλικό και Κηφισιά και τέσσερις πίσω από τον Βόλο.

Η Λαμία έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 12ο λεπτό, με τον Καρλίτος να μην μπορεί να νικήσει από το σημείο του πέναλτι τον Αθανασίου. Ωστόσο ο Ισπανός πήρε τη ρεβάνς 8 λεπτά αργότερα ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους με φανταστικό σουτ στην κίνηση. Η ομάδα της Φθιώτιδας δεν σταμάτησε εκεί και χτύπησε δύο λεπτά αργότερα με τον Αμαράλ, ο οποίος μετά την ασίστ στον Καρλίτος σκόραρε με ωραία ατομική ενέργεια και ανάλογο τελείωμα.

Ο ΠΑΣ πήγε να επιστρέψει μέσα σε πέντε λεπτά και να πάει με την ισοπαλία στα αποδυτήρια, όμως στάθηκε άτυχος. Ο Κόντε μείωσε στο 41′ και τέσσερα λεπτά αργότερα το σουτ του Εραμούσπε κόντραρε και πήγε να αιφνιδιάσει όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Ο Αθανασίου ήταν μοιραίος για τους γηπεδούχους στο δεύτερο μέρος αν και αρχικά έπιασε δεύτερο πέναλτι του Καρλίτος στο 61′. Στην εξέλιξη της φάσης του χαμένου πέναλτι που κατέληξε σε κόρνερ, ο γκολκίπερ του ΠΑΣ έκανε τραγική έξοδο και ο Τσιλούλης βρέθηκε μόνος του μπροστά στην κενή εστία για το 1-3. Από εκεί και πέρα ο διακόπτης δεν γύρισε ποτέ ξανά στο ματς, με τον Τσιλούλη μάλιστα να πετυχαίνει δεύτερο προσωπικό τέρμα στο 81′ και να δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Λαμίας.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ): Αθανασίου, Σόρια (46′ Μπαπτίστ Λεό), Κιάκος, Εραμούσπε, Παντελάκης, Καραχάλιος (67′ Ριένστρα), Τζίνο, Οσεϊτούτου, Παμλίδης (82′ Τζίμας), Ροσέρο (67′ Ντεμίρ), Κόντε (83′ Μπάλαν).

ΛΑΜΙΑ (ΒΟΚΟΛΟΣ): Κοσέλεφ, Αμαράλ (82′ Κορνέζος), Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Νούνιες, Στάνκο, Τσιλούλης, Μαρτίνεθ, Καρλίτος (64′ Τόσιτς), Σλίβκα (76′ Σίντκλεϊ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς