20.9 C
Athens

ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 4-2: Περίπατος με δύο αυτογκόλ του Τζουκάνοβιτς (vid)

Τα δυο αυτογκόλ του Τζουκάνοβιτς άνοιξαν τον δρόμο στην ΑΕΚ για να πάρει μια άνετη νίκη απέναντι στους Αρκάδες - Ντεμπούτο για Λιούμπισιτς που μπήκε αλλαγή στο 79'

Η ΑΕΚ πανηγυρίζει την 5η νίκη της στα τελευταία έξι παιχνίδια πρωταθλήματος. Οι Κιτρινόμαυροι χρειάστηκαν ένα ημίχρονο όχι μόνο για να κάμψουν την – όποια – αντίσταση του Αστέρα Τρίπολης στη Νέα Φιλαδέλφεια (4-2) αλλά να μετατρέψουν σε περίπατο μια (θεωρητικά) επικίνδυνη αποστολή.

Οι Κιτρινόμαυροι που (προσωρινά) πάτησαν κορυφή εν αναμονή του αποτελέσματος του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι ήταν απειλητικοί με τον Ελίασον από τα πρώτα λεπτά του αγώνα (ο Γραμματικάκης απέκρουσε) και τελικά τα πράγματα απλοποιήθηκαν χάρη σε Πόνσε και… Τζουκάνοβιτς.

Ο Βόσνιος κεντρικός αμυντικός των Αρκάδων είχε αργές και κακές αντιδράσεις με αποτέλεσμα η ομάδα του να το πληρώσει.

Στο 26′ ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Πόνσε έπιασε κεφαλιά και ο αμυντικός του Αστέρα στην προσπάθειά του να απομακρύνει σημείωσε αυτογκόλ.

 

Πριν συνέλθουν οι Αρκάδες, ο Πονσε με το 6ο του γκολ στα τελευταία τρία παιχνίδια έγραψε το 2-0 για να έρθει στο 43′ ο Τζουκάνοβιτς με νέο αυτογκόλ (έκανε προβολή στο γύρισμα του Ελίασον) έκανε το 3-0.

 

Οι Αρκάδες μείωσαν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο Καστάνιο κέρδισε πέναλτι μετά από κεφαλιά στο απλωμένο χέρι του Μήτογλου και ο Μπαρτόλο έκανε το 3-1 αλλά τα πάντα έμοιαζαν να έχουν τελειώσει από νωρίς.

 

Το δεύτερο μέρος κύλησε σε πολύ πιο χαμηλούς ρυθμούς και χωρίς μεγάλες ευκαιρίες εκατέρωθεν. Οι δύο ομάδες έχασαν κι από έναν παίκτη με τραυματισμό αφού για τον Αστέρα ο Λύρατζης αποχώρησε με ενοχλήσεις στον αριστερό προσαγωγό (υπάρχουν φόβοι για θλάση) και ο Άμραμπατ από πλευράς ΑΕΚ αντιμετώπισε πρόβλημα στον οπίσθιο μηριαίο.

Οι Κιτρινόμαυροι πάντως χωρίς να πατήσουν γκάζι βρήκαν και τέταρτο γκολ στο 76′ με τον Λιβάι Γκαρσία. Ο επιθετικός της Ένωσης πέρασε στο ματς στο 66′, απείλησε δις και η τρίτη ήταν και η… φαρμακερή αφού μετά την κάθετη του Μάνταλου έφυγε απέναντι από τον Γραμματικάκη, τον πέρασε και πλάσαρε σε κενή εστία για να κάνει το 4-1.

 

Η έκταση του σκορ και η εικόνα του αγώνα έδωσαν πάντως τη δυνατότητα στον Αλμέιδα να περάσει στο παιχνίδι τον Ρόμπερτ Λιούμπισιτς αντί του Πέτρου Μάνταλου στο 79′, με τον Αυστριακό μέσο να παίρνει θέση στη φυσική του θέση στη μεσαία γραμμή και να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με τα κιτρινόμαυρα λίγες μέρες μετά την απόκτησή του.

 

Ο Αστέρας σε ένα από τα ανεβάσματά του στο 89′ πέτυχε ένα δεύτερο γκολ όταν μετά την ωραία προσπάθεια του Σίτο από τα αριστερά, ο Μιριτέλο με πλασέ σημείωσε το 10ο γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα – και για την ώρα – είναι δεύτερος σκόρερ στη Super League πίσω μόνο από τον Λορέν Μορόν του Άρη που μετρά 11.

ΑΕΚ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 4-2

Σκόρερ: 25′, 43′ αυτ. Τζουκάνοβιτς, 26′ Πόνσε, 76′ Λιβάι Γκαρσία / 45+3′ πεν. Μπαρτόλο, 89′ Μιριτέλο

Γήπεδο: OPAP Arena

Διαιτητής: Κατσικογιάννης

Κίτρινες: – / Τζουκάνοβιτς, Γκος, Μπαρτόλο

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Μήτογλου, Κάλενς, Πήλιος, Πινέδα (79′ Γαλανόπουλος), Μάνταλος (79′ Λιούμπισιτς), Ελίασον, Άμραμπατ (66′ Πάουλο Φερνάντες), Τσούμπερ (72′ Αραούχο), Πόνσε (66′ Λιβάι Γκαρσία)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης, Λύρατζης (50′ Άλβαρες), Γκος (65′ Βαλιέντε), Γιαμπλόνσκι (79′ Αλάγκμπε), Μπαρτόλο (46′ Ζουγλής), Κρεσπί, Καλτσάς (65′ Σίτο), Μιριτέλο

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς