16.1 C
Athens

Davis Cup: Τα αδέρφια Τσιτσιπά χάρισαν στην Ελλάδα την άνοδο στο World Group 1

Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς επικράτησαν των Ρουμάνων αντιπάλων τους με ανατροπή και «ανέβασαν» την Ελλάδα στο World Group 1 του Davis Cup, μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία

Με ανατροπή κόντρα στους Ρουμάνους, Κορνέα και Κόπιλ, τα αδέρφια Τσιτσιπά χάρισαν στην Ελλάδα τη νίκη με συνολικό σκορ 3-0 κόντρα στη Ρουμανία για το Davis Cup και μαζί την άνοδο στο World Group 1, μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της χώρας.

Στο πρώτο σετ τα δύο ζευγάρια κρατούσαν το σερβίς τους. Τα αδέρφια Τσιτσιπά, έχασαν δύο ευκαιρίες για break στο 9ο game με τους Κοπίλ και Κορνέα να διατηρούν το προβάδισμα (5-4).

Έτσι το σετ οδηγήθηκε στο tie-break, εκεί όπου μετά από 2 mini-break από κάθε πλευρά το σκορ έγινε 4/4 με τους Ρουμάνους να κατακτούν τους τελευταίους 3 πόντους και με 7/4 να το κατακτούν (1-0).

Κυρίαρχοι στο δεύτερο σετ, Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς χρειάστηκαν ένα break στο 4ο game για να φτάσουν στο 3-1 και το 4-1, κλείνοντας το σετ με 6-3 (1-1).

Το τρίτο και αποφασιστικό σετ ξεκίνησε με break για την Ελλάδα, που προηγήθηκε με 2-1 και 3-1 αμέσως μετά, ένα προβάδισμα που κατάφεραν να το διατηρήσουν μέχρι το τέλος ολοκληρώνοντας την ανατροπή σφραγίζοντας τη νίκη και την άνοδο στο World Group I.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς