17 C
Athens

Ελλάδα – Γαλλία 11-6: Κυριαρχική εμφάνιση και ιδανική πρεμιέρα στο Παγκόσμιο

Με πρώτη σκόρερ την Ελευθερία Πλευρίτου η εθνική πόλο γυναικών... βύθισε με άνεση τη Γαλλία και μπήκε με το δεξί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα

Η εθνική πόλο γυναικών «βύθισε» τη Γαλλία με σκορ 11-6 σε μία ιδανική πρεμιέρα για την χάλκινη «γαλανόλευκη» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, με φόρα από την τεράστια επιτυχία της στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό.

Με πρώτη σκόρερ την Ελευθερία Πλευρίτου η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου ξεπέρασε με σχετική άνεση και πλουραλισμό στην επίθεση το εμπόδιο της Γαλλίας δείχνοντας πως θα διεκδικήσει με την Ισπανία την πρωτιά στον 2ο όμιλο του Παγκοσμίου που φέτος φιλοξενείται στην Ντόχα.

Δεχόμενη μόλις ένα γκολ στο τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο κι έχοντας «καθαρίσει» τη νίκη από πολύ νωρίς, η εθνική ομάδα δεν άφησε περιθώρια στις Γαλλίδες κι όπως στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τις νίκησε με ευκολία κάνοντας ονειρική πρεμιέρα στο Κατάρ, όπου έχει βλέψεις για ακόμη μία μεγάλη διάκριση.

Θυμίζουμε πως η εθνική με το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και στην Ντόχα παίζει πιο απελευθερωμένη, έχοντας όμως το ίδιο υψηλό «ταβάνι». Μέχρι τα όνειρά τους να γίνουν και δικά μας!

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-1, 4-2, 2-1.

ΕΛΛΑΔΑ: Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου (3), Ελευθεριάδου (1), Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη (1), Πάτρα, Νίνου (2), Βασιλική Πλευρίτου (2), Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη (1), Σταματοπούλου, Ελληνιάδη (1), Τριχά.

ΓΑΛΛΙΑ: Ρικρό, Αντρέ, Ερτό (1), Μπουλουμπασί (1), Ζουλιέ (2), Χέρτζκα (1), Νταλουίν, Μπατού, Βερνού (1), Ρασπό, Ντολέ, Μαρτινό-Περέ, Αρντί.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς