18.7 C
Athens

Η σταθερά των ντέρμπι του Ολυμπιακού, Γιώργος Μασούρας και η ανάγκη νίκης στη Λεωφόρο

Ο... άνθρωπος των ντέρμπι για τον Ολυμπιακό, προορίζεται ξανά για να κάνει ένα σωρό δουλειές στο γήπεδο και ο Κάρλος Καρβαλιάλ περιμένει το πλάνο του να αποδώσει καλύτερα στη δεύτερη επίσκεψή του στη Λεωφόρο

Με την απόσταση από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ να είναι στους έξι βαθμούς, τη δεύτερη ΑΕΚ στους τέσσερις και τον Παναθηναϊκό στους τρεις, ο Ολυμπιακός θέλει πάση θυσία το τρίποντο στη Λεωφόρο προκειμένου όχι μόνο να ανέβει βαθμολογικά αλλά για να αποκτήσει ψυχολογία σε έναν πολύ απαιτητικό μήνα σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Οι μεταγραφές ολοκληρώθηκαν, ο Κάρλος Καρβαλιάλ έχει περισσότερες λύσεις σε όλες τις θέσεις και παρά τις απουσίες (Ρέτσος, Μαρτίνς) θέλει να δει την ομάδα του να εμφανίζει ένα καλύτερο πρόσωπο στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και να μη δώσει άλλα δικαιώματα όπως στο Κύπελλο.

Η σταθερά για τον Πορτογάλο προπονητή είναι ο Γιώργος Μασούρας. Ο Έλληνας επιθετικός στη θητεία του στο Λιμάνι λογίζεται, όχι άδικα, άνθρωπος των ντέρμπι όχι γιατί γνωρίζει τη σπουδαιότητα τέτοιων αγώνων αλλά γιατί συνήθως βρίσκει γκολ ή ασίστ όπως έκανε με την ΑΕΚ.

Ο 30χρονος έμπειρος επιθετικός διανύει το καλύτερο φεγγάρι του στη σεζόν καθώς τον τελευταίο μήνα έχει συμμετοχή στα τέσσερα από τα εννέα γκολ που έχει πετύχει ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα.

Η χρησιμοποίηση του Μασούρα ειδικά στα ντέρμπι έχει αποδειχθεί απαραίτητη από τη στιγμή που μπορεί να προσφέρει βοήθειες στον μπακ στην πλευρά του, να κινηθεί ως δεύτερος επιθετικός και να φύγει στον χώρο στην πλάτη της άμυνας. Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι προπονητές που έχουν περάσει από τον Ολυμπιακό στη θητεία του Μασούρα στο Λιμάνι τον εμπιστεύονται ειδικά σε τέτοιου είδους παιχνίδια.

Για τον Κάρλος Καρβαλιάλ είναι η δεύτερη επίσκεψη στη Λεωφόρο μετά το 1-1 του Κυπέλλου όπου το τότε πλάνο του στο πρώτο μέρος είχε λειτουργήσει αρκετά καλά.

Συγκριτικά με εκείνο το ντέρμπι πριν από έναν μήνα, ο Ολυμπιακός έχει νέα πρόσωπα πάνω στα οποία μπορεί να βασιστεί για να κρατήσει καλύτερα την μπάλα (Όρτα, Τσικίνιο), να είναι πιο άνετος στα στημένα με την παρουσία του Κάρμο (που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα κάνει ντεμπούτο) και γίνεται αντιληπτό πως αν οι Ερυθρόλευκοι παίξουν έξυπνα χωρίς να δώσουν χώρους και κρατώντας την μπάλα, τότε μπορούν να φύγουν από το διπλό που θα τους έχει βάλει για τα καλά στο κόλπο του τίτλο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς