24 C
Athens

Έβερτον – Τότεναμ 2-2: Έμφραγμα για τα Σπιρούνια, εξιλέωση για τα Ζαχαρωτά στη ματσάρα του Λίβερπουλ

Σε ένα απίστευτο ματς με πολλές εναλλαγές συναισθημάτων η Έβερτον κατάφερε να «κλέψει» έναν υπερπολύτιμο βαθμό στο φινάλε, με ήρωα τον Μπρανθγουέιτ που σε μία περίεργη φάση βρήκε δίχτυα για το τελικό 2-2, αφήνοντας σύξυλη την Τότεναμ του Ποστέκογλου!

Σε ένα παιχνίδι με έντονες στιγμές και αγχωτικό φινάλε, η Έβερτον που ήθελε μόνο νίκη, τελικώς συμβιβάστηκε με την ισοπαλία στη μάχη που δίνει για την παραμονή στην κατηγορία, ενώ στον αντίποδα οι Πετεινοί «κλώτσησαν» μεγάλη ευκαιρία να μειώσουν και προσωρινά στο -5 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ. Όχι ότι δείχνουν ικανοί για να μπουν στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, αλλά όσο να’ ναι μετράει και το πρεστίζ, πέραν της σημαντικότητας της παρουσίας στην πρώτη τετράδα.

Με αυτόν τον περιπετειώδη βαθμό η Έβερτον έφτασε στους 19 βαθμούς τη Λούτον με μία σημαντική σημείωση: η μεγάλη της αντίπαλος για το εισιτήριο παραμονής στην Premier έχει δύο ματς λιγότερα και μαζί ένα μεγάλο αβαντάζ για τη συνέχεια.

Στο παιχνίδι, η Τότεναμ προηγήθηκε νωρίς, στην πρώτη της καλή στιγμή, με τέρμα του Ριτσάρλισον (4′), με τους γηπεδούχους να βρίσκουν σχετικά άμεσα την απάντηση χάρη στην εκτέλεση του Χάρισον στο 30′.

Ωστόσο, πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Βραζιλιάνος στράικερ της Τότεναμ πήρε ξανά το όπλο του, πλήγωσε δις την πρώην του ομάδα και «έγραψε» το 1-2… μέχρι την παράνοια των καθυστερήσεων όπου ο Μπρανθγουέιτ σκόραρε και λίγο έλειψε να «γκρεμίσει» του Γκούντισον Παρκ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 23ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 3/2

Έβερτον – Τότεναμ 2-2 (30′ Χάρισον, 90’+4′ Μπράνθγουειτ / 4′, 41′ Ριτσάρλισον)

Μπέρνλι – Φούλαμ (17:00)

Μπράιτον – Κρίσταλ Πάλας (17:00)

Νιούκαστλ – Λούτον (17:00)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Άστον Βίλα (19:30)

Κυριακή 4/2

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουέστ Χαμ (16:00)

Μπόρνμουθ – Νότιγχαμ Φόρεστ (16:00)

Τσέλσι – Γουλβς (16:00)

Άρσεναλ – Λίβερπουλ (18:30)

Δευτέρα 5/2

Μπρέντφορντ – Μάντσεστερ Σίτι (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς