23.3 C
Athens

Συνάντηση Βρούτση με ΠΣΑΠΠ και αντιπροσωπεία πρώην παικτών του Άρη και του ΠΑΣ για τα οφειλόμενά τους

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών (ΠΣΑΠΠ) και των 45 ποδοσφαιριστών, οι οποίοι διεκδικούν τα αναγνωρισμένα δεδουλευμένα ετών από την προ 20ετίας υπαγωγή των ΠΑΕ Άρης και ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα στο οικονομικής εξυγίανσης άρθρο 44 περί οικονομικής εξυγίανσης, δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο πρόεδρος του ΠΣΑΠΠ, Γιώργος Μπαντής, τα μέλη του ΔΣ, Τάσος Μπακασέτας και Βασίλης Παπαδόπουλος, και εκ μέρους των 45 ποδοσφαιριστών οι Άγγελος Χαριστέας, Ανδρέας Σκέντζος, Θωμάς Κυπαρίσσης, Γιάννης Κατσαρός, Νίκος Παπαδόπουλος και Παναγιώτης Κατσιαρός.

Συζητήθηκε το θέμα εφαρμογής του νόμου 3606 του 2007, με την καταβολή προς αυτούς 4.841.153 ευρώ, εκ των οποίων τους δόθηκαν τα μισά σε εξαμηνιαίες δόσεις το 2008 και το 2009 και δεν εξοφλήθηκαν έκτοτε, λόγω της δημοσιονομικής επιτήρησης στην οποία τέθηκε τότε η χώρα.

Ο κ. Βρούτσης άκουσε με προσοχή την πλευρά των ποδοσφαιριστών, αναγνώρισε το «δίκαιο αίτημά τους» και δεσμεύτηκε ότι το επόμενο διάστημα θα έρθει σε επαφή με το Υπουργείο Οικονομικών, στην προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

«Η προσπάθεια του Υπουργείου Αθλητισμού δεν είναι μόνο η αντιμετώπιση της βίας, αλλά και η προστασία, η δικαιοσύνη και η νομιμότητα στα πρόσωπα των αθλητών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού και συνέχισε: «Σήμερα είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα, ειλικρινή και υπεύθυνη συζήτηση με τα μέλη του ΠΣΑΠΠ, για ένα αίτημα που έρχεται από το παρελθόν. Συμφωνήσαμε λοιπόν από κοινού να κινήσουμε κάποιες συγκεκριμένες διαδικασίες το Υπουργείο Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, για να δώσουμε λύση στο δίκαιο αίτημα των αθλητών. Όπως προανέφερα, η συγκεκριμένη εκκρεμότητα δεν αφορά μόνο το Υπουργείο Αθλητισμού, αλλά κυρίως το Οικονομικών, με το οποίο πρέπει να μιλήσω, όμως βλέπω αχτίδα αισιοδοξίας».

Οι ποδοσφαιριστές από την πλευρά τους, ευχαρίστησαν τον υπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του για συνάντηση και χαιρέτισαν την «ειλικρινή και υπεύθυνη συζήτηση», που είχαν στην προσπάθεια να ξεπεραστεί το πρόβλημα. «Έγινε μια ειλικρινής και υπεύθυνη συζήτηση, παρουσία αντιπροσωπείας ποδοσφαιριστών. Με χαροποιεί ιδιαίτερα που άκουσα από το στόμα του υπουργού ότι υπάρχει αχτίδα φωτός», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΣΑΠΠ, Γιώργος Μπαντής και συνέχισε: «Η δέσμευση για προσπάθεια, εύχομαι στο τέλος να ευοδωθεί. Η άμεση ανταπόκριση του υπουργού έχει ένα ειδικό βάρος και οφείλω να το αναγνωρίσω. Εύχομαι πραγματικά να δοθεί λύση για τους ποδοσφαιριστές μας, γιατί η κατάσταση όντως είναι οριακή, τα συζητήσαμε, τα αναλύσαμε, τα γνωρίζει ο υπουργός. Έχουμε θέσει ένα χρονοδιάγραμμα για να γίνει η απαιτούμενη προσπάθεια και να δοθεί επιτέλους λύση».

Ο Άγγελος Χαριστέας υπογράμμισε: «Είχαμε τη χαρά να συναντηθούμε με τον κ. Βρούτση, ο οποίος απέδειξε σε σύντομο χρονικό διάστημα ότι είναι ικανός να παίρνει αποφάσεις και ιδιαίτερα πολύ σημαντικές. Και γι’ αυτό τον λόγο βρεθήκαμε σήμερα εδώ. Αν δεν ήταν η προσωπικότητά του τέτοια, που να μας δώσει το έναυσμα να έχουμε μια συνάντηση μαζί του, πιστέψτε με ότι δεν θα το κάναμε. Άρα ξεκινάμε από το γεγονός ότι έχουμε έναν άνθρωπο σοβαρό στο Υπουργείο Αθλητισμού. Το δεύτερο είναι ότι έχουμε ένα πρόβλημα το οποίο είναι εδώ και πάρα πολύ καιρό ανοιχτό, όμως υπάρχει νόμος και θα ακολουθήσουμε ένα πολύ συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα έτσι ώστε να βρεθεί λύση. Όσοι βρεθήκαμε σήμερα εδώ, αντιπροσωπεύουμε 45 οικογένειες και αισθανόμαστε μεγάλη ευθύνη. Φεύγοντας όμως από τη σημερινή συνάντηση, αυτό που έχω να πω είναι ότι με μεγάλη μου χαρά είδα ότι υπάρχει, όχι μόνο η διάθεση, αλλά και ο τρόπος να βρεθεί λύση».

Ο Άγγελος Χαριστέας, με αφορμή την παρουσία του Τάσου Μπακασέτα στη συνάντηση και το μήνυμα που στέλνει, είπε: «Χαίρομαι που ο διεθνής και αρχηγός της εθνικής μας ομάδας, ο Μπακασέτας, ήταν σήμερα μαζί μας, διότι αυτό δείχνει ότι οι νέοι αθλητές δεν ξεχνάνε τους παλιότερους που ίδρωσαν τη φανέλα. Για μένα αυτό είναι το σημερινό μήνυμα, ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε κάτι και ο συνδετικός κρίκος είναι ο υπουργός που μας δέχτηκε όλους μαζί, παλιούς και νέους, για να δώσουμε μια λύση σε ένα πρόβλημα ετών».

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον υπουργό, ο Τάσος Μπακασέτας, δεν έκρυψε την αισιοδοξία του: «Η σημερινή συνάντηση με γέμισε αισιοδοξία. Ο κ. υπουργός ήταν απόλυτα ειλικρινής σε ό,τι μας είπε. Λίγα λόγια, μετρημένα, πολύ ουσιώδη. Ήταν αυτό ακριβώς που ήθελα να ακούσω. Διότι πάνω απ’ όλα μετράει η προσπάθεια. Έγινε μια νέα αρχή, που είναι πάρα πολύ σημαντικό. Όλοι μαζί πρέπει να προσπαθούμε για να βελτιώνουμε τα πράγματα στον Αθλητισμό μας».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς