24 C
Athens

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την οπαδική βία – Στις 13/2 ανοίγουν ξανά τα γήπεδα

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού σχετικά με τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το σχέδιο νόμου υπερψηφίστηκε επί της αρχής από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Πλεύσης Ελευθερίας.

«Παρών» ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της Ελληνικής Λύσης και των Σπαρτιατών, ενώ καταψήφισε το ΚΚΕ, η Νέα Αριστερά και η Νίκη.

Μετά τις νομοθετικές ρυθμίσεις, τα γήπεδα θα ανοίξουν και πάλι για τους φιλάθλους, στις 13 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, την καθιέρωση της 1ης Φεβρουαρίου ως «Πανελλήνιας Ημέρας Φιλάθλου» είχε ανακοινώσει ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Βρούτσης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι «σήμερα, είναι μια αποφράδα ημέρα για τον αθλητισμό καθώς δύο χρόνια από την 1η Φεβρουαρίου από την δολοφονία του Άλκη Καμπανού (1.2.2022) τα έφερε έτσι η τύχη το Κοινοβούλιο να συζητά αυτό το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας» και πρότεινε την καθιέρωση της 1η Φεβρουαρίου να καθιερωθεί ως Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου, στο πλαίσιο και της τροπολογίας που έχει καταθέσει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς