32.2 C
Athens

Ο Παϊρότζ δεν θέλει να έρθει και ο Αλαφούζος δεν θέλει να φύγει. . .

Ο Γιώργος Σπανουδάκης σχολιάζει όσα συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό το τελευταίο 24ωρο με την... εξαφάνιση του Ταϊλανδού επενδυτή

Πέρασε λοιπόν και η πολυθρύλητη γενική συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και παρά τις υποσχέσεις περί εμφάνισης του Παϊρότζ, ο Ταϊλανδός δεν πέρασε ούτε απ’ έξω.
Θα μου πείτε αυτό δεν το ξέραμε από… χθες; Το ξέραμε, αλλά για δύο εβδομάδες ακούγαμε και διαβάζαμε το «ποίημα» περί μπασίματος του Π.Π. στη Γ.Σ.
Μόλις δηλαδή πέρασε η μεταγραφική περίοδος και ο επενδυτής δεν έβαλε ούτε σεντς για την ενίσχυση της ομάδας.

Διότι αυτό ήταν το προηγούμενο «μαξιλαράκι». Μήπως τα ξεχάσατε;
Όλο τον Αύγουστο δεν έβγαινε από το… ρεπορτάζ (ο Θεός να το κάνει…) ότι ο Δώνης και ο Νταμπίζας περιμένουν τη χείρα βοηθείας από τον Ταϊλανδό για να προχωρήσουν στην απόκτηση ενός ποιοτικού επιθετικού;
Και πριν απ’ όλα αυτά δεν είχαν προηγηθεί άλλες άλλες υποσχέσεις; Για την 1η Ιουνίου, για τον Ιούλιο και πάει λέγοντας…

Δεν χρειάζεται πλέον να… πασχίσω για να πείσω και τους τελευταίους «ευκολόπιστους» να είναι… άπιστοι Θωμάδες.
Δεν θέλω να πιστέψω ότι μετά απ’ όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια υπάρχουν πραγματικοί φίλοι του Παναθηναϊκού που είναι «ταγμένοι» με τον άλφα ή βήτα παράγοντα. Εκτός από όσους έχουν προσωπικά συμφέροντα και δυστυχώς διαχρονικά ήταν και είναι μπόλικοι.

Το λογικό είναι να υπάρχει καχυποψία, δεύτερη σκέψη και προβληματισμός για όσα μας λένε οι «γύρω – γύρω». Του Αλαφούζου, του Παϊρότζ, του κάθε επενδυτή – ενδιαφερόμενου.
Πέρασαν οι εποχές που ο Αλαφούζος φώναζε «σάς έσωσα από τη Γ’ Εθνική και οι… ιθαγενείς πανηγύριζαν, λες και έβλεπαν καθρεφτάκι».
Και τότε τα γράφαμε ότι πουλάνε φούμαρα, αλλά οι Αλαφουζικοί (και όσοι φυσικά τα έπαιρναν από παντού) μάς έκραζαν ότι είμαστε καχύποπτοι και… κομπλεξικοί.
Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριτές…
Και για να το πάμε και παρακάτω το έργο.
Η ιστορία με τον Παϊρότζ δεν είναι απλή και αυτό το είχα υπογραμμίσει από την πρώτη στιγμή. Ο Ταϊλανδός είναι broker – διαπραγματευτής. Δεν είναι κάποιος λεφτάς που έφαγε την «πετριά» του, ερωτεύτηκε τον ήλιο και ήρθε να επενδύσει στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό.

Προφανώς και το deal με τον Παναθηναϊκό, συνδυάζεται με μια σειρά από γεγονότα. Πολιτικά, οικονομικά και ενδεχομένως και… δικαστικά. Οι άνθρωποι που είναι γύρω του, προφανώς και περιμένουν κάποια «δωράκια» από την κυβέρνηση για να μπουν στον Παναθηναϊκό.
Όχι για να επενδύσουν, αλλά για να κρατήσουν το μαγαζί ζωντανό και έχει ο Θεός.
Επίσης ο Αλαφούζος και όσοι είναι στο πλευρό του, προφανώς και δεν θέλουν να αποχωρήσουν από την ΠΑΕ.
Εάν ήταν θα το είχαν κάνει στο περσινό ενδιαφέρον του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, πληρώνοντας το μάρμαρο για τα δικά τους λάθη. Ωστόσο θα είχαν φύγει.

ΥΓ. Όσα συμβαίνουν τον τελευταίο χρόνο στον Παναθηναϊκό, αποδεικνύουν και τον ρόλο του Γιάννη Αλαφούζου το 2013. Όταν η ΠΑΕ… άλλαξε χέρια με τόσο μεγάλη ευκολία. Τροφή για σκέψη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς