17 C
Athens

Αταμάν: Κάθε νίκη είναι σημαντική για τον στόχο μας που είναι η τετράδα

Δηλώσεις ενόψει της αυριανής (2/2) εκτός έδρας αναμέτρησης με τη Ζαλγκίρις πραγματοποίησε ο Εργκίν Αταμάν πριν ο Παναθηναϊκός ανέβει στο αεροπλάνο για το Κάουνας.

Οι Πράσινοι ταξιδεύουν με στόχο τη δεύτερη νίκη στη διαβολοβδομάδα μετά τη χθεσινή κόντρα στην Αρμάνι, με τον Τούρκο τεχνικό να δηλώνει πως κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό για τον στόχο της ομάδας που είναι η τετράδα.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Η Ζαλγκίρις έκανε ένα τέλειο παιχνίδι χθες απέναντι στην Εφές. Πήρε μια τεράστια νίκη και σκόραραν 96 πόντους. Οπότε είναι προφανές ότι η άμυνα θα είναι το κλειδί. Ειδικά στην έδρα τους παίζουν πιο επιθετικά, με ταχύτητα, με καλό τρανζίσιον. Οπότε πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό, να μην κάνουμε πολλά λάθη. Η επίθεση θα είναι το κλειδί για να πάρουμε τη νίκη σε τέτοιου είδους παιχνίδια, ειδικά στην καυτή ατμόσφαιρα του Κάουνας».

Για το που θα κριθεί η είσοδος στην τετράδα τις τελευταίες 10 αγωνιστικές: «Μέχρι το τέλος απομένουν 10 παιχνίδια. Κάποιοι έχουν 6 εντός, 4 εκτός, κάποιοι 5-5. Πάμε βήμα βήμα. Κάθε παιχνίδι, κάθε νίκη θα είναι σημαντική για να διασφαλίσουμε θέση στα πλέι οφ και να συνεχίσουμε στον στόχο μας που είναι η τετράδα».

Για το πιο δυνατό σημείο της Ζάλγκιρις: «Δεν είδα το χθεσινό παιχνίδι, θα το τσεκάρω τώρα στο αεροπλάνο. Χθες τέλειωσα μία η ώρα το βράδυ και ήμουν κουρασμένος. Θα δούμε με τους βοηθούς στο αεροπλάνο το παιχνίδι της Ζαλγκίρις κόντρα στην Εφές».

Για την ένταση του Παναθηναϊκού στην άμυνα: «Το πρόβλημα είναι ότι κάποιες φορές όταν παίζεις εκτός έδρας η άμυνα ξεκινάει από την επίθεση. Αν πάρεις δύσκολα σουτ, εκτός ισορροπίας και τα χάσεις δεν είναι εύκολο να προστατεύσεις την τρανζίσιον άμυνα. Για μένα είναι κλειδί είναι η επίθεση, να παίξουμε έξυπνα στην επίθεση. Δεν θα είναι πρόβλημα το σετ παιχνίδι, αλλά πρόβλημα θα είναι η άμυνα στο τρανζίσιον».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς