23.8 C
Athens

Θα το παίξουν… Αμερικανάκια!

Τα IndyCar φαντάζουν τούτη τη στιγμή ως η βασική εναλλακτική για αρκετούς ταλαντούχους πιλότους της Formula 1, οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν δίχως ομάδα το 2019…

Βαλίτσες για το μεγάλο υπερατλαντικό ταξίδι θα ετοιμάσουν, όπως φαίνεται, αρκετοί πιλότοι της Formula 1. Όχι για να συμμετάσχουν σε μερικές εβδομάδες στο αμερικανικό γκραν πρι στην πίστα του Όστιν στο Τέξας, αλλά για… μόνιμη εγκατάσταση! Με τα περιθώρια να στενεύουν επικίνδυνα και τις θέσεις που παραμένουν ελεύθερες στο grid του 2019 να λιγοστεύουν, είναι πολύ πιθανόν να ακολουθήσουν κι άλλοι πιλότοι τα… χνάρια του Φερνάντο Αλόνσο.

Ο Ισπανός, όπως είναι γνωστό, θα αποχωρήσει από την F1 στο τέλος της σεζόν και ήδη συζητά με την Andretti ώστε το 2019 να κάνει όλη τη σεζόν στο Πρωτάθλημα IndyCar. Πιθανότατα, όμως, ο Αλόνσο να έχει μαζί του στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού και τον σημερινό teammate του, Στόφελ Βαντούρν.

Ο ιδιοκτήτης της Dale Coyne Racing, Ντέιλ Κόιν, παραδέχθηκε πως έχει ξεκινήσει σειρά επαφών με τον Βέλγο πιλότο της McLaren και δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να υπάρξουν θετικές εξελίξεις και στο συγκεκριμένο μέτωπο. Τη φετινή σεζόν για λογαριασμό της ομάδας με έδρα το Πλέινφιλντ του Ίλινοις οδηγούν οι Κόνορ Ντέιλι, Σεμπαστιάν Μπουρντέ και η Βρετανίδα Πίπα Μαν.

Πέραν του Βαντούρν, εξάλλου, κι άλλοι πιλότοι της F1 έχουν τραβήξει τα βλέμματα των ομάδων του Indy. Ένας απ’ αυτούς είναι ο Πάσκαλ Βέρλαϊν, ο οποίος προ εβδομάδων ανακοίνωσε τη διακοπή της πολυετούς συνεργασίας του με τη Mercedes προκειμένου να αναζητήσει αλλού την τύχη του. Στην ίδια… μοίρα φαίνεται πως βρίσκεται και ο Εστεμπάν Οκόν, για τον οποίον επίσης ομάδες του Indy έχουν μπει στη… λίστα αναμονής, προκειμένου να συνεργαστούν μαζί του το 2019 εάν ο Γάλλος δεν καταφέρει να βρει μονοθέσιο στη Formula 1.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς