17.6 C
Athens

ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός 5-0: Τσέκαρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά και έκλεισε ραντεβού με τον Παναθηναϊκό

Ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τις νίκες του κόντρα στον Πανσερραϊκό επικρατώντας αυτή τη φορά με 5-0 και πήρε και τυπικά την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

Ο Δικέφαλος παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές στον αγωνιστικό χώρο λίγες μέρες μετά τη νίκη στο ντέρμπι κορυφής του πρωταθλήματος κόντρα στον Παναθηναϊκό, με τον οποίον ετοιμάζεται να έρθει αντιμέτωπος και στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Η ρεβάνς ήταν τυπική διαδικασία μετά το 0-4 του πρώτου αγώνα και οι Ασπρόμαυροι πέρασαν ένα ήσυχο βράδυ στην Τούμπα.

Βέβαια ο Πανσερραϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στα πρώτα λεπτά όπου ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς έκανε σπουδαία διπλή επέμβαση, για να έρθουν οι Στέφανος Τζίμας και Αντρίγια Ζίβκοβιτς για να κάνουν το γρήγορο 2-0 μέσα σε 6 λεπτά (20′, 26′).

Μάλιστα αυτό ήταν το πρώτο γκολ για τον Σέρβο μετά την επιστροφή από τον τραυματισμό του.

Το παιχνίδι κύλησε σε σχετικά ήρεμους ρυθμούς πριν ο Δικέφαλος βρει άλλη τρία τέρματα σε ένα από τα γνωστά του ξεσπάσματα στα τελευταία λεπτά.

Ο Αντρέ Ρικάρντο που πέρασε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ μετά από ωραίο γύρισμα του Ράφα Σοάρες στο 82′. Ακολούθησαν τα τέρματα του Μπράντον Τόμας και του Γιάννη Κωνσταντέλια στο 85ο και το 91ο λεπτό για το τελικό 5-0.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβις (86′ Ταλιχμανίδης), Σάστρε (46′ λ. τρ. Μπάμπα), Νάσμπεργκ, Μιχαηλίδης, Ράφα, Τσιγγάρας, Σβαμπ (63′ Ρικάρντο), Αντόνιο, Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τζίμας (75′ Τόμας).

Πανσερραϊκός (Γκαρσία): Κατσίκας, Πεταυράκης, Γκοτζαμανίδης, Πηλέας, Ντανκερλούι, Μορέιρα, Οικονόμου (62′ Στάικος), Μούργος (62′ Τομάς), Σοφιανός (77′ Γούλερι), Μασκανάκης (62′ Ουάρντα), Άλεξιτς (72′ Μπετανκόρ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς