18.2 C
Athens

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 0-2: Ο Μλαντένοβιτς τον έστειλε στους «4» με buzzer-beater κεφαλιά στο 95′ (vid)

Οι Πράσινοι χρειάστηκαν 95 λεπτά, μία τρομερή έμπνευση του Μλαντένοβιτς κι έναν κακό υπολογισμό του Τσιντώτα για να ανατρέψουν το 1-2 της Λεωφόρου και να πάρουν με επεισοδιακό τρόπο το εισιτήριο για τα ημιτελικά κόντρα στο «φάντασμα» του Περιστερίου

Στην κόψη του ξυραφιού ο Παναθηναϊκός βρήκε τη λύση στον επαναληπτικό με τον Ατρόμητο και χάρη σε μία έξυπνη κεφαλιά του Μλαντένοβιτς -φέρει μεγάλη ευθύνη ο Τσιντώτας- απέδρασε με 0-2 από το Περιστέρι κόντρα στο «φάντασμα» της ομάδας του Ίλιτς και πήρε το εισιτήριο για τη φάση των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου πιθανότατα θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.

Οι Πράσινοι χρειάστηκαν 95 λεπτά και μία έμπνευση του Μπερνάν και ωραία εκτέλεση του Μλαντένοβιτς για να πάρουν σκορ πρόκρισης απέναντι σε έναν τραγικό Ατρόμητο που δεν απείλησε σχεδόν καθόλου τον Ντραγκόφσκι.

ΤΟ «ΧΡΥΣΟ» ΓΚΟΛ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΜΛΑΝΤΕΝΟΒΙΤΣ

Οι φιλοξενούμενοι, που δεν μπήκαν καλά στο ματς αλλά ανέβασαν ρυθμό και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων μετά το 30′, ευτύχησαν να προηγηθούν μετά από φάση διαρκείας χάρη σε ένα δυνατό σουτ του Ρούμπεν Πέρεθ στην κίνηση που αιφνιδίασε τον Τσιντώτα για το 0-1 της ομάδας του Τερίμ στο 36ο λεπτό.

Ο Ατρόμητος ολοκλήρωσε το ματς χωρίς καμία τελική στην εστία όντας εντελώς ακίνδυνος παρά τη σημασία του αγώνα και το προβάδισμά του από το πρώτο παιχνίδι στη Λεωφόρο.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και στην επανάληψη και έψαξε το γκολ, ειδικά μετά το 60′, έχοντας σημαντικές ευκαιρίες με Μπακασέτα, του ακυρώθηκε σωστά γκολ του Γερεμέγεφ για να πετύχει το πολυπόθητο 2-0 πριν το… θρίλερ των καθυστερήσεων, αλλά τελικά η μοίρα έμελλε να χρίσει πρωταγωνιστή τον Μλαντένοβιτς.

Πρόκριση στα ημιτελικά για την ομάδα του Φατίχ Τερίμ πιο δύσκολα απ’ ότι θα περίμενε απέναντι σε έναν εξαιρετικό Ατρόμητο στη Λεωφόρο και αγνώριστο στην έδρα του μία εβδομάδα αργότερα.

Παναιτωλικός – Άρης το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών του Κυπέλλου και Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ το δεύτερο.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-2

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ιλιτς / 5-4-1): Τσιντώντας, Κιβρακίδης (86’ Πομώνης), Τσακμάκης, Ασεβέδο, Ντε Μποκ, Αθανασίου, Βαλένσια, Κούντε (90’ Φριντζόνσον), Γκονζάλεθ (86’ Ερλινγκμαρκ), Βρακάς (67’ Ρομπάιγ), Ανγκέλσκι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ / 4-3-3): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ακαϊντίν, Ούγκο, Μλαντένοβιτς, Τσέριν, Πέρεθ, Μπακασέτας (99’ Βιλένα), Παλάσιος (96’ Γέντβαϊ), Γερεμέγεφ (90’ Τζούριτσιτς), Μπερνάρ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς