17.7 C
Athens

Επίσημο του Λιούμπισιτς στην ΑΕΚ, υπέγραψε μέχρι το 2029

Στην ΑΕΚ κι επίσημα ο 24χρονος Κροάτης μπακ-χαφ που αποκτήθηκε με μεταγραφή από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2029

Κι επίσημα παίκτης της ΑΕΚ ο Ρόμπερτ Λιούμπισιτς.

Ο 24χρονος Κροάτης χαφ ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα από την Ένωση υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2029 κι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αποτελέσει τη μοναδική προσθήκη της ομάδας του Αλμέιδα στο μεταγραφικό παράθυρο του Ιανουαρίου.

Οι Κιτρινόμαυροι έκαμψαν την όποια αντίσταση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και αποκτούν με μεταγραφή τον 24χρονο Αυστριακό χαφ – που αγωνίζεται και ως αριστερό μπακ – με ένα ποσό που θα φτάσει τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Φέτος μετράει 27 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με την Ντιναμό με απολογισμό 2 γκολ και 4 ασίστ ενώ το συμβόλαιό του εξέπνεε το 2027.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Ρόμπερτ Λιούμπισιτς από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ο Κροάτης μέσος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας έως το 2029.

Ο Ρόμπερτ Λιούμπισιτς γεννήθηκε στη Βιέννη στις 14 Ιουλίου 1999. Σε ηλικία επτά ετών έγινε μέλος της Ακαδημίας της Ραπίντ Βιέννης και τρία χρόνια αργότερα εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Βίνερ Σπορτ-Κλουμπ.

Τον Ιανουάριο του 2014 πήρε μεταγραφή για την Zανκτ Πέλτεν, ξεκινώντας από την Κ15 του αυστριακού συλλόγου και φτάνοντας έως την πρώτη ομάδα, στην οποία έκανε ντεμπούτο λίγο πριν συμπληρώσει τα 19 του χρόνια. Με τη Zανκτ Πέλτεν αγωνίστηκε σε 99 ματς (8 γκολ, 14 ασίστ) έως το καλοκαίρι του 2021 όταν υπέγραψε στην Ραπίντ.

Με την ομάδα της Βιέννης πραγματοποίησε μια εξαιρετική σεζόν με 40 συμμετοχές στις διοργανώσεις Ευρώπης και Αυστρίας (4 γκολ, 7 ασίστ), κάνοντας την Ντιναμό Ζάγκρεμπ να προχωρήσει στην απόκτησή του το καλοκαίρι του 2022.

Με τη φανέλα της κροατικής ομάδας αγωνίστηκε σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και κατέκτησε ένα Πρωτάθλημα (2022-23) και δύο Σούπερ Καπ (2021-22, 2022-23) Κροατίας, μετρώντας συνολικά 78 συμμετοχές, 6 γκολ (ένα εξ αυτών στον προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ τον περασμένο Αύγουστο στη Νέα Φιλαδέλφεια) και 9 ασίστ.

Σε επίπεδο εθνικών ομάδων ο Λιούμπισιτς έχει αγωνιστεί με την Κ20 της Κροατίας και την Κ21 της Αυστρίας.

Ρόμπερτ, καλωσόρισες στην οικογένεια της ΑΕΚ”.

Το who is who του Λιούμπισιτς και πώς “κουμπώνει” στα πλάνα Αλμέιδα
Ο Λιούμπισιτς φέτος έχει αγωνιστεί 27 φορές σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, έχοντας απολογισμό δύο γκολ και τέσσερις ασίστ. Πρέπει βέβαια να σημειωθεί, ότι τη φετινή σεζόν έχει παίξει σε πολλά ματς και ως αριστερός μπακ (14), που δεν είναι η αγαπημένη του θέση.

Στο παρελθόν ο Λιούμπισιτς αγωνιζόταν στην Αυστρία πριν μεταπηδήσει στο Ζάγκρεμπ. Με τη Ραπίντ Βιέννης έπαιξε συνολικά 40 φορές έχοντας πετύχει τέσσερα γκολ, ενώ το καλοκαίρι του 2022 πωλήθηκε στην Ντινάμο έναντι τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Λιούμπισιτς έρχεται στην ΑΕΚ για να την ενισχύσει στα χαφ. Ο άξονας της μεσαίας γραμμής είναι ο χώρος του, εκεί επιθυμεί να αγωνίζεται και έτσι θα χρησιμοποιηθεί από τον Αλμέιδα.

Τα περισσότερα επίσημα ματς στην καριέρα του τα έχει παίξει είτε στο ‘’8’’, είτε ως αριστερός εσωτερικός μέσος, όμως μπορεί να βοηθήσει και στην πτέρυγα, αρκεί να μην είναι οπισθοφύλακας. Θα το κάνει και αυτό εφόσον του ζητηθεί, αλλά καλύτερα στην ανάγκη.

Ο Λιούμπισιτς έρχεται στην ΑΕΚ για να βρει ξανά τον αγωνιστικό προσανατολισμό του. Να προσφέρει τα ‘’κεντήματά’’ στη λαβωμένη μεσαία γραμμή της Ένωσης καθώς μπορεί να παίξει στο ‘’6’’ τώρα που λείπει ο Σιμάνσκι και να αποτελέσει σημείο αναφοράς της στο άμεσο μέλλον.

Μια σπουδαία μεταγραφή που πέραν όλων των άλλων, συνιστά απόδειξη στήριξης στο σχέδιο του Αλμέιδα ο οποίος έχει μιλήσει ήδη ανοιχτά για την αναγκαιότητα απόκτησης παικτών όπως ο ‘’Λιούμπι”».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς