21.7 C
Athens

Παναιτωλικός – ΟΦΗ 3-1: Έγραψαν ιστορία οι Αγρινιώτες, για πρώτη φορά στα ημιτελικά του Κυπέλλου

Ο Παναιτωλικός διπλασίασε τις νίκες κόντρα στον ΟΦΗ και έκλεισε ιστορικό ραντεβού με τον Άρη στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας

Ιστορικές στιγμές ζουν στο Αγρίνιο για τον Παναιτωλικό, καθώς η ομάδα του Γιάννη Πετράκη διπλασίασε τις νίκες της επικρατώντας με 3-1 επί του ΟΦΗ και πανηγύρισε για πρώτη φορά στην ιστορία της την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Παναιτωλικός υποδέχθηκε τον ΟΦΗ με σκοπό να υπερασπιστεί το 1-2 του πρώτου αγώνα στο Ηράκλειο και να κλείσει ιστορικό ραντεβού με τον Άρη στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές ειδικά στα πρώτα 35 λεπτά του αγώνα όπου η πίεση του ΟΦΗ ήταν ασφυκτική, όμως ο Αντώνης Στεργιάκης ήταν φύλακας άγγελος για την ομάδα του και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Αυτό δεν το άφησαν ανεκμετάλλευτο οι συμπαίκτες του που αξιοποίησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν στο παιχνίδι για τη μεγάλη νίκη-πρόκριση.

Η ομάδα του Πέπε Μελ έδειξε από την πλευρά της στο πρώτο διάστημα του αγώνα πως μπορεί και πιστεύει στην ανατροπή και την πρόκριση, όμως η αστοχία ήταν αυτή που την πλήγωσε.

Οι Κρητικοί μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και απείλησαν με Λουίς Φελίπε και Νέιρα στα πρώτα λεπτά. Ο Στεργιάκης… στάθηκε βράχος και ο Παναιτωλικός έφτασε κοντά στο γκολ στην αντεπίθεση. Ο Ντίας βρέθηκε μέσα στην περιοχή, σούταρε και μετά από επέμβαση του Μπάουμαν η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι.

Τελικά το γκολ ήρθε 8 λεπτά αργότερα, με τον Φεντερίκο Ντουάρτε να τελειώνει σωστά τη φάση για το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ συνέχισε να έχει την υπεροχή και ανοίχτηκε ακόμη παραπάνω. Οι φάσεις όμως δεν ήταν οι ίδιες και οι γηπεδούχοι διαχειριζόταν πολύ πιο εύκολα το προβάδισμα.

Όπως είναι λογικό η ομάδα του Πέπε Μελ άφησε περισσότερους χώρους και ο Παναιτωλικός το εκμεταλλεύτηκε και βρήκε και δεύτερο τέρμα σε μία ακόμη αντεπίθεση, αυτή τη φορά με τον Χατζηθεοδωρίδη στο 59′.

Ο Ισέκα έβαλε ξανά στο παιχνίδι τον ΟΦΗ στο 72′, όμως ήταν πλέον αργά. Στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι χτύπησαν ακόμη μια φορά στο ανοιχτό γήπεδο και ο Φακούντο Πέρες έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 3-1.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Πετράκης): Στεργιάκης, Οικονόμου, Μλάντεν, Μαλής, Μαυρίας, Φρ. Ντουάρτε (85′ Σενγκέλια), Τσιγγάρας (85′ Πέρεζ), Χατζηθεοδωρίδης (70′ Μπακάκης), Τορεχόν (70′ Μπ. Ντουάρτε), Ντίας (57′ Λιάβας), Πέδρο

ΟΦΗ (Μελ): Μπάουμαν, Τοράρινσον (77′ Λάρσον), Βούρος, Μπρεσάν, Αμπάντα, Γκλάζερ, Μπάκιτς (46′ Ριέρα), Νέιρα (64′ Ισέκα), Τοράλ (64′ Γκαγέγος), Μπάκου (54′ Μοσκέρα), Φελίπε.
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς