17.3 C
Athens

Νίκη Βόλου – Άρης 2-2: Ο Σαβέριο τον έστειλε και τυπικά στους «4» του Κυπέλλου (vid)

Χωρίς να πατήσει γκάζι και με αρκετές αλλαγές, ο Άρης σφράγισε και τυπικά στο Πανθεσσαλικό την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου με συνολικό σκορ 5-2 απέναντι στη Νίκη Βόλου

Ο Άρης είχε θέσει γερές βάσεις πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου από το πρώτο ματς με τη Νίκη Βόλου χάρη στο 3-0 του Χαριλάου και στον επαναληπτικό στο Πανθεσσαλικό σφράγισε και τυπικά το εισιτήριο για τους «4» όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού ΟΦΗ – Παναιτωλικός (1-2 το πρώτο ματς).

Με ροτέισον από τον Άκη Μάντζιο και πρωταγωνιστή τον Κίκε Σαβέριο που σημείωσε δύο γκολ, ο Άρης πήρε την ισοπαλία (2-2) απέναντι στους Θεσσαλούς χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα.

Ο μεσοεπιθετικός από το Εκουαδόρ άνοιξε το σκορ στο 28′ από την άσπρη βούλα μετά το χέρι του Γαβριηλίδη που υπέδειξε ο διαιτητής.

 

Η Νίκη Βόλου ισοφάρισε στο 35′ όταν μετά την προσπάθεια του Κρητικού στην περιοχή και μετά από κόντρες, η μπάλα έφτασε στον Κάσσο που με προβολή στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 1-1 και έσπευσε να το αφιερώσει στον συμπαίκτη του, Παύλο Κυριακίδη, που έχασε τη γυναίκα του πριν μερικές μέρες σε ηλικία μόλις 30 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο…

 

Οι Θεσσαλοί έπαιξαν ανοιχτά και διεκδίκησαν την πρόκριση, είχαν ακόμα μια ευκαιρία στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και με την έναρξη του δευτέρου βρήκαν δεύτερο γκολ όταν μετά το λάθος του Μπράμπετς, ο Πολίτης έκλεψε και έδωσε στον Ριμπέιρο που έκανε το 2-1.

 

Οι Κίτρινοι δεν ήθελαν να μπουν σε περαιτέρω περιπέτειες και ο Άκης Μάντζιος προχώρησε αμέσως στις επόμενες αλλαγές του. Δεν πέρασαν αρκετά λεπτά και ο Μενέντες που ήρθε από τον πάγκο δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Γκαραβέλη για να έρθει τελικό στο 69′ ο Σαβέριο και να κάνει με σουτ το 2-2 φτάνοντας τα τέσσερα γκολ στη σεζόν και μάλιστα μετά από μεγάλο διάστημα εκτός δράσης λόγω του τραυματισμού του.

 

Εκεί έμεινε το παιχνίδι, παρότι αμφότερες οι ομάδες είχαν ευκαιρίες για ένα τρίτο γκολ, με τον Άρη να πανηγυρίζει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Γκαραβέλης, Κάσσος, Τοπαλίδης (58′ Τζιώρας), Γιαννίτσης, Ανδρέου (46′ Στίκας), Να’ά, Λίταινας (73′ Αναστασίου), Γαβριηλίδης (58′ Κυριακίδης), Πολίτης, Κρητικός, Ριμπέιρο (83′ Μπάλλας)

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Χουτεσιώτης, Μπράμπετς, Βέλεθ (46′ Μοντόγια), Φατόρε, Φεράρι, Ντουκουρέ (58′ Βερστράτε), Τζούρασεκ (58′ Νταρίντα), Σαβέριο, Παναγίδης (58′ Μενέντες), Μάνου Γκαρθία (75′ Χριστοδουλόπουλος), Σαμόρα

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς