23.2 C
Athens

Παπανικολάου: Μπαίνουμε στην τελική ευθεία και πρέπει να διεκδικούμε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι

Μήνυμα ενόψει της συνέχειας έστειλε ο Κώστας Παπανικολάου μιλώντας ενόψει της αυριανής (30/1) αναμέτρησης με την Άλμπα Βερολίνου.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού αφού ανέφερε πως πρέπει όλοι στην ομάδα να βοηθήσουν τον Μόουζες Ράιτ που μπαίνει απευθείας στα βαθιά εξαιτίας των προβλημάτων, τόνισε στη συνέχεια πως οι Ερυθρόλευκοι μπαίνουν στην τελική ευθεία και θα πρέπει να διεκδικούν τη νίκη σε κάθε παιχνίδι.

Επιπλέον αναφέρθηκε στο σερί 110 παιχνιδιών που είχε στη βασική πεντάδα, το οποίο έσπασε στη Μαδρίτη κόντρα στη Ρεάλ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις αλχημείες που θα χρειαστούν λόγω απουσιών: «Να είμαστε ειλικρινείς, από την αρχή της χρονιάς έχουμε κάνει πάρα πολλές φορές αλχημείες, με αδόκιμα σχήματα. Αυτή είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε όμως, αυτή είναι η πραγματικότητα. Έχει έρθει ο Μόουζες, ένα νέο παιδί, για να μας βοηθήσει, αλλά να τον βοηθήσουμε κι εμείς να νιώσει άνετα, να ενταχθεί στην ομάδα και να μας βοηθήσει και αυτός όσο πιο πολύ μπορεί.

Σιγά-σιγά μπαίνουμε στην τελική ευθεία, οπότε τώρα δεν έχει νόημα ούτε να καθόμαστε να χρησιμοποιούμε δικαιολογίες, ούτε να κλαίμε την μοίρα μας για τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε. Η ουσία είναι μέσα στο παρκέ και εκεί πρέπει να ανταπεξέλθουμε και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Για το πόσο επικίνδυνη είναι η Άλμπα: «Κοιτάξτε, αν δείτε την EuroLeague φέτος, η Άλμπα τις τελευταίες αγωνιστικές έχει κερδίσει την Μπαρτσελόνα και τον Ερυθρό Αστέρα. Μία ανταγωνιστική ομάδα δηλαδή και μία που είναι στις υψηλές θέσεις της λίγκας. Αυτό από μόνο του κάτι λέει.

Όπως είναι φέτος δομημένη η Ευρωλίγκα δεν μπορείς να υποτιμήσεις κανέναν, γιατί θα βρεθείς στην άσχημη πλευρά και δεν το θέλουμε αυτό. Δεν έχουμε περιθώριο να είμαστε χαλαροί και να θεωρούμε κάτι δεδομένο. Μπαίνουμε στην τελική ευθεία και πρέπει να διεκδικούμε την νίκη σε κάθε παιχνίδι».

Για το ρεκόρ που έσπασε στην Μαδρίτη με την παρουσία του στην βασική πεντάδα σε 110 σερί παιχνίδια και αν τον ενδιαφέρει: «Με ενδιαφέρει αν είχαμε 110 νίκες, τίποτα παραπάνω. Αυτά είναι στατιστικά που είναι ωραία να υπάρχουν γραμμένο σε μία στήλη, αλλά στην ουσία του πράγματος δεν παίζει κανέναν ρόλο και δεν προσφέρει τίποτα στην ομάδα αν έχω ξεκινήσει ή όχι ή ποιος είναι ο πρώτος σκόρερ. Τα έχω πει χιλιάδες φορές και δεν θέλω να γίνομαι κουραστικός.

Η ουσία είναι η ομάδα να κερδίζει και όλοι μαζί να πετυχαίνουμε. Όταν πετυχαίνουμε όλοι είμαστε χαρούμενοι και δείχνουμε ωραίοι. Όταν κάτι δεν πάει καλά, όλοι είμαστε αποτυχημένοι και όλους μας θεωρούν κακούς. Αυτή είναι η πραγματικότητα του αθλητή και αυτός είναι και ο πρωταθλητισμός.

Δουλειά μας είναι να μπαίνουμε στο παρκέ και να διεκδικούμε την νίκη, όχι τα ατομικά στατιστικά. Και, καλώς ή κακώς, αυτή είναι μία κατάσταση που επικρατεί πολύ τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά στα αθλήματα. Σαν να περνάει πιο πολύ το ατομικό στατιστικό από το ομαδικό, σε ένα άθλημα που είναι αμιγώς ομαδικό και θα έπρεπε να στηριζόμαστε μόνο σε αυτό».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς