18.8 C
Athens

Αστέρας – Ατρόμητος 3-1: Οι Αρκάδες πήραν εύκολα το ντέρμπι της 6άδας

Μεγάλη νίκη στη μάχη της εξάδας πανηγύρισε ο Αστέρας Τρίπολης κόντρα στον Ατρόμητο επικρατώντας με 3-1.

Μόλις τρεις βαθμοί χώριζαν τις δύο ομάδες πριν την έναρξη της μεταξύ τους αναμέτρηση, με τους Περιστεριώτες να ψάχνουν μια μεγάλη νίκη για να πιάσουν τους Αρκάδες στη βαθμολογία και να βάλουν ακόμη περισσότερο φωτιά στη μάχη της εξάδας.

Ωστόσο ο Αστέρας φάνηκε πιο έτοιμος για το παιχνίδι και πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη, ξεπερνώντας παράλληλα τη Λαμία που είχε βρεθεί προσωρινά στην 6η θέση μετά τη χθεσινή της νίκη απέναντι στον Παναιτωλικό.

Οι γηπεδούχοι πήραν νωρίς προβάδισμα στο σκορ, με τον Κρεσπί να πλασάρει όμορφα μετά από σέντρα του Καλτσά και να κάνει το 1-0 στο 39′.

Πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Ατρόμητος είχε χρυσή ευκαιρία να ισοφαρίσει, όμως ο Βέργος δεν αξιοποίησε στο 38′ το πέναλτι που κέρδισε ο Έλντερ και έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Αστέρας ευτύχησε να διπλασιάσει τα τέρματα του νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο και να φέρει ακόμη παραπάνω το παιχνίδι στα μέτρα του. Πρωταγωνιστής και σκόρερ κι πάλι ο Κρεσπί, ο οποίος πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι μετά από κεφαλιά του Μιριτέλο από εκτέλεση κόρνερ και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 στο 53′.

Ο Ατρόμητος δεν τα παράτησε και ανέβασε από εκεί και πέρα παραπάνω την απόδοση του. Έτσι στο 64′ και με τη βοήθεια της τύχης μείωσε στο σκορ, αφού η κεφαλιά του Ντε Μποκ χτύπησε στον Καστάνιο και κατέληξε στα δίχτυα.

Οι Περιστεριώτες αύξησαν την πίεση τους, αλλά αυτό έφερε τελικά αρνητικό αποτέλεσμα. Κι αυτό γιατί στο 77′ οι γηπεδούχοι έφυγαν ωραία στην αντεπίθεση και ο Καλτσάς με δυνατό σουτ έκανε το 3-1, δίνοντας ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Η ομάδα του Ίλιτς δεν τα παράτησε, είχε δοκάρι με σουτ του Κούντε στο 81′, αλλά εκεί χάθηκε η τελευταία ευκαιρία να μπει ξανά στο παιχνίδι και έτσι το 3-1 έμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Λύρατζης, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Άλβαρες (74′ Χουχούμης), Μουνάφο (83′ Χριστόπουλος), Γιαμπλόνσκι (69′ Βαλιέντε), Καλτσάς, Μπαρτόλο (70′ Ζουγκλής), Κρεσπί (84′ Γκος), Μιριτέλο.

Ατρόμητος (Ίλιτς): Τσιντώτας, Κιβρακίδης, Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Κούντε, Ρομπάιγ (67′ Αντζιέλσκι), Έρλινγκμαρκ (63′ Ντιρκς), Έντερ, Βαλένσια (90+2′ Βρακάς), Βέργος.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς