23.2 C
Athens

Σίνερ – Μεντβέντεφ 3-2: Μυθική ανατροπή και ονειρική πρώτη κούπα για τον θαυματουργό Ιταλό!

Ο θαυματουργός Ιταλός έκανε πράξη το πιο τρελό του όνειρο σε ηλικία 22 ετών: Πρώτα εκθρόνισε τον «βασιλιά» Τζόκοβιτς και στον τελικό επέστρεψε με επικό τρόπο από το 0-2 του Μεντβέντεφ για να γράψει ιστορία με την πρώτη του κούπα σε grand slam τουρνουά

Με μία απίστευτη ανατροπή βγαλμένη από τα πιο τρελά του όνειρα ο Γιάνικ Σίνερ έγραψε ιστορία στη Μελβούρνη κατακτώντας τον πρώτο grand slam τίτλο στην καριέρα του όντας μόλις 22 ετών!

Σε έναν μυθικό τελικό για το Australian Open απέναντι στον πιο έμπειρο αλλά αυτόχειρα σήμερα, Ντανίιλ Μεντβέντεφ, ο θαυματουργός Ιταλός επέστρεψε από το 0-2 για να φτάσει σε μία ονειρική νίκη (3-2 σετ: 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3) που θα μνημονεύεται για χρόνια, την πρώτη του σε τελικό grand slam και δη στη Μελβούρνη, με το κοινό της να τον αποθεώνει στο τέλος. Σπουδαία, ιστορική στιγμή!

Σε ένα τρελό ματς που στην αρχή του έδειχνε να ελέγχει ο Ρώσος καθότι προηγήθηκε γρήγορα με 2-0 σετ, εξελίχθηκε σε τραγωδία τελικά για τον ίδιο και σε παραμύθι για τον Ιταλό αντίπαλό του, που επέστρεψε από την κόλαση παίζοντας εξαιρετικό τένις!

Με ιταλική φινέτσα και τρομερά ψυχικά αποθέματα ο Σίνερ πέτυχε μία σπουδαία ανατροπή και έδειξε ότι είναι όντως το next big thing του παγκόσμιου τένις, έχοντας βαλθεί να ξεπεράσει μέχρι και το άστρο του Κάρλος Αλκαράθ.

Μόλις στα 22 του έγραψε ιστορία και μία ιστορική σελίδα στο Αυστραλιανό Όπεν, που κατέκτησε για πρώτη φορά στερώντας τον δεύτερο grand slam τίτλο από τον Μεντβέντεφ.

Κόντρα στα προγνωστικά, κόντρα στο ισχυρό προβάδισμα του Μεντβέντεφ, κόντρα στην κούραση μετά την υπερπροσπάθεια με Τζόκοβιτς, ο μικρός έχει καρδιά και το έδειξε στην Rod Laver Arena, μία έδρα, ένα γήπεδο, μία πόλη που ποτέ δεν θα ξεχάσει. Ας είναι το ένα από τα πολλά που θα ακολουθήσουν για ένα παιδί που έμαθε να πορεύεται με τα όνειρά του…

ΤΑ ΣΕΤ 3-2: 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς