22.1 C
Athens

Χάντμπολ: Κόντρα στην Ολλανδία η εθνική Ελλάδας για την πρόκριση στο παγκόσμιο

Το «εμπόδιο» της Ολλανδίας θα πρέπει να ξεπεράσει η εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών, προκειμένου να προκριθεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2025, όπως προέκυψε από την κλήρωση για το δεύτερο και τελευταίο μέρος της β΄ φάσης των πλέι οφ της διοργάνωσης στην ευρωπαϊκή ζώνη, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα (27/1) στην Κολωνία, στο περιθώριο του EURO 2024 που ολοκληρώνεται αύριο (28/1) επί γερμανικού εδάφους. Η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα θα δώσει τον πρώτο αγώνα εντός έδρας στις 8 ή 9 Μαΐου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στην Ολλανδία στις 11 ή 12/5.

Ελλάδα και Ολλανδία τέθηκαν αντιμέτωπες στον 5ο προκριματικό όμιλο του ΕURO 2024. Η «γαλανόλευκη» επικράτησε στη Χαλκίδα με 32-28 στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, νίκη που ουσιαστικά χάρισε στην ελληνική ομάδα το «εισιτήριο» για τα τελικά της διοργάνωσης ως μια από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες της προκριματικής φάσης, ενώ η εθνική γνώρισε «γλυκιά» ήττα στο Άλμερε με 32-26, στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής.

Η Ολλανδία κατέλαβε την 12η θέση στο ΕURO 2024, ενώ η εθνική κατετάγη 23η, στην «παρθενική» συμμετοχή της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Τα ζευγάρια των πλέι οφ:

Φινλανδία ή Λιθουανία – Ουγγαρία
Βέλγιο ή Ιταλία – Μαυροβούνιο
Ελλάδα – Ολλανδία
Ρουμανία – Τσεχία
Ισπανία – Σερβία
Νησιά Φερόε – Βόρεια Μακεδονία
Σλοβενία – Ελβετία
Πορτογαλία – Βοσνία/Ερζεγοβίνη
Ισλανδία – Εσθονία ή Ουκρανία
Πολωνία – Σλοβακία ή Ισραήλ
Γεωργία – Αυστρία

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς