23.3 C
Athens

NBA: Ο μυθικός Ντόντσιτς έγραψε ιστορία με 73 πόντους, δεν αρκούσε ο Γιάννης για τους Μπακς (vid)

Ο Σλοβένος αστέρας συνεχίζει να τρελαίνει τον πλανήτη με τα επιτεύγματά του και μπήκε σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ παικτών που έχουν πετύχει 73 πόντους σ' έναν αγώνα στο NBA - «Κρύα» ήττα για τους Μπακς την ημέρα που ανακοινώθηκε ο νέος προπονητής τους

Λούκα μάτζικ για τα καλά στο NBA! Η μαγική σκόνη του Σλοβένου αστέρα, Λούκα Ντόντσιτς εξαπλώθηκε παντού στον αγώνα του Ντάλας με τους Χοκς, με τον ίδιο να γράφει ιστορία πετυχαίνοντας 73 πόντους, μόλις ο τέταρτος παίκτης που το καταφέρνει στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη!

Πρόκειται για ατομικό ρεκόρ, κορυφαία επίδοση στην ιστορία των Μάβερικς και ισοφάρισε το τέταρτο ρεκόρ στο ΝΒΑ μαζί με τους Ουίλτ Τσάμπερλεϊν (δις) και Ντέιβιντ Τόμπσον.

Το προηγούμενο ατομικό ρεκόρ του Σλοβένου σούπερ σταρ ήταν 60 πόντοι, ενώ πέτυχε 41 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, ρεκόρ επίσης για τον οργανισμό του Ντάλας.

Πρόσθεσε δε, δέκα ριμπάουντ και επτά ασίστ και με ένα γκολ φάουλ 58 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του συναρπαστικού αγώνα, έκρινε και τον νικητή της αναμέτρησης! Μυθικός!

Ο Ντόντσιτς είχε 25/33 σουτ με 8/13 τρίποντα και 15/16 βολές και έπαιξε 45 λεπτά. Τον ακολούθησε ο Τζος Γκριν με 21 πόντους, ενώ δεν αγωνίστηκε ο Κάιρι Ίρβινγκ.

ΜΠΑΚΣ – ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ 100-112

Την ίδια στιγμή οι Καβαλίερς πήραν το … αίμα τους πίσω από τους Μπακς, δύο μέρες μετά την ήττα στο Μιλγουόκι.

Ο Ντόνοβαν Μίτσελ σκόραρε 32 πόντους, ο Τζάρετ Άλεν πρόσθεσε 24 και 14 ριμπάουντ και οι Καβαλίερς πήραν μεγάλη νίκη με 112-100 επί των Μπακς στο Μιλγουόκι, λίγες στιγμές πριν ανακοινωθεί η συμφωνία με τον Ντοκ Ρίβερς.

Ο Γιάννης άγγιξε ακόμα ένα τριπλ νταμπλ έχοντας 22 πόντους, 11 ριμπάουντ και εννιά ασίστ στο ενεργητικό του κι έτσι στα πέντε τελευταία ματς ήταν «τριπλός» σε τρία ματς και σε δύο έφτασε από μία τελική πάσα μακριά.

Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ σημείωσε και αυτός 22 πόντους αλλά με 7/24 σουτ, ο Μπρουκ Λόπεζ είχε 11 και 12 ριμπάουντ και ο Κρις Μίντλετον πρόσθεσε 14 πόντους και από οκτώ ριμπάουντ και τελικές πάσες. Δεν ήταν όμως αρκετά για τα ηττημένα Ελάφια, σε μία μεταβατική περίοδο.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς