17.9 C
Athens

Από την Πόλη… στο Καζάν ο ΜακΚόλουμ (pic)

Σε μια σημαντική προσθήκη προχώρησε η Ούνικς Καζάν λίγες μέρες πριν το πρώτο τζάμπολ του Eurocup αποκτώντας τον Έρικ ΜακΚόλουμ

Λίγες μέρες πριν το πρώτο τζάμπολ τoυ Eurocup (2 Οκτώβρη), η Ούνικς Καζάν του Δημήτρη Πρίφτη προχώρησε σε μια μεγάλη μεταγραφική κίνηση αποκτώντας τον Έρικ ΜακΚόλουμ για τα επόμενα 1+1 χρόνια.

Ο γεννημένος στις 22 Ιανουαρίου του 1988 στη πόλη Κάντον του Οχάιο βραχύσωμος γκαρντ από τη στιγμή που δεν έγινε ντραφτ μετά της Κολεγιακής του καριέρας με το Γκόσεν, ξεκίνησε το ευρωπαϊκό ταξίδι αρχής γενομένης από το Ισραήλ το καλοκαίρι του 2010 φορώντας τη φανέλα της Ελιτζούρ Νετάνια ενώ την επόμενη σεζόν πήγε στην Χάποελ Κφαρ Σαμπά που αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Α2.

Η σεζόν 2012-13 τον βρίσκει στη χώρα μας όπου ήρθε για λογαριασμό του Απόλλωνα Πατρών και στο τέλος της σεζόν μετακομίζει στην Νέα Σμύρνη για να φορέσει τη φανέλα του Πανιωνίου, προτού προσελκύσει τα βλέμματα των ανθρώπων της κινέζικης Zhejiang Golden Bulls υπογράφοντας μαζί της μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Μάλιστα με τη κινέζικη ομάδα θα κάνει ένα απίστευτο ρεκόρ μιας και σημείωσε 82 πόντους, κατέβασε 10 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ κόντρα στους Guangdong Southern Tigers αλλά δεν κατάφερε να πανηγυρίσει όπως θα ήθελε το επίτευγμά του αφού η ομάδα του γνώρισε την ήττα με 129-119.

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 2015 ο ΜακΚόλουμ υπέγραψε μονοετές διάρκειας συμβόλαιο με την Γαλατασαράι ενισχύοντάς την στο Eurocup όπου εκτός του τροπαίου που κατέκτησε, αναδείχθηκε και MVP της διοργάνωσης.

Η σεζόν 2016-17 τον βρίσκει να επιστρέφει στη Κίνα υπογράφοντας με τη Beikong Fly Dragons όπου συνέχιζε να αποτελεί τον κατ’ εξοχήν σκόρερ της κινέζικης Λίγκας μέχρις ότου πάρει τον δρόμο του γυρισμού για την Κωνσταντινούπολη αρχικά για την Γαλατασαράι και εν συνεχεία για την Αναντολού Εφές.

Με την Αναντολού αγωνίστηκε σε 29 ματς της Ευρωλίγκας την περσινή σεζόν μετρώντας 14,6 πόντους, 2,3 ασίστ και 2,4 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς