20.7 C
Athens

«Βόμβα» στη Λίβερπουλ: Ο Κλοπ ανακοίνωσε πως φεύγει στο τέλος της σεζόν!

Ο Γερμανός προπονητής έριξε τη βόμβα ανακοινώνοντας πως θα αποχωρήσει μετά από εννέα χρόνια μιας άκρως επιτυχημένης θητείας στον πάγκο της Λίβερπουλ - «Έχω ξεμείνει από ενέργεια, δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά ξανά», ανέφερε χαρακτηριστικά στη δήλωσή του

Αυτό κι αν ήταν βόμβα! Ο Γιούργκεν Κλοπ ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τον πάγκο της Λίβερπουλ στο τέλος της σεζόν σε μια απόφαση που ήρθε απολύτως αιφνιδιαστικά και επισημοποιήθηκε από τους Κόκκινους.

Ο 56χρονος Γερμανός προπονητής θα φύγει μετά από εννέα χρόνια στον σύλλογο όπου έγραψε τη δική του ιστορία με την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, ενός Kυπέλλου, ενός Super Cup Aγγλίας και ενός Λιγκ Καπ ενώ πανηγύρισε και ένα Champions League, ένα ευρωπαϊκό Super Cup και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Σε ατομικό επίπεδο έχει κατακτήσει δύο φορές τον τίτλο του προπονητή της χρονιάς ενώ φέτος η ομάδα του διεκδικεί το πρωτάθλημα και τους υπόλοιπους εγχώριους τίτλους και φυσικά το Europa League.

Μέσα από ένα video μεγάλης διάρκειας, ο Γερμανός προπονητής εξηγεί το χρονικό της απόφασής του, η οποία πάρθηκε μετά από ώριμη σκέψη και παρότι είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του ως το 2026, αποτελώντας έναν από τους κορυφαίους προπονητές στην ιστορία του συλλόγου.

Μαζί του αναμένεται να αποχωρήσουν και οι συνεργάτες του, με τον Ολλανδό Πεπ Λάιντερς να ετοιμάζεται και εκείνος για το νέο βήμα στην καριέρα του κάπου ως πρώτος προπονητής.

«Θα φύγω από το κλαμπ στο τέλος της σεζόν. Μπορώ να καταλάβω πως αυτό είναι ένα σοκ για πολλούς ανθρώπους αυτή τη στιγμή όταν το ακούς για πρώτη φορά αλλά σίγουρα μπορώ να το εξηγήσω ή τουλάχιστον θα προσπαθήσω να το εξηγήσω. Αγαπάω όλα γύρω από το κλαμπ, αγαπάω την πόλη, αγαπάω τους οπαδούς μας. Αγαπάω την ομάδα, αγαπάω το τιμ, αγαπάω τα πάντα. Έχω μείνει χωρίς ενέργεια.

Νομίζω πως το ξέρω εδώ και καιρό πως θα έπρεπε να το ανακοινώσω κάποια στιγμή αλλά είμαι απολύτως καλά τώρα. Αλλά επίσης ξέρω ότι δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά, ξανά, ξανά, ξανά. Και μετά από τόσα χρόνια που περάσαμε μαζί και μετά τα όσα περάσαμε μαζί ο σεβασμός μου για εσάς έχει μεγαλώσει και το τελευταίο που σας χρωστάω είναι η αλήθεια και αυτή είναι η αλήθεια», ανέφερε στο μήνυμά του εξηγώντας πως πρόκειται για μια απόφαση που έγινε απόλυτα σεβαστή από τον σύλλογο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς