19.9 C
Athens

Μαξίμου για Λαζαρίδη: Σχέδιο αποστασίας – ΝΔ: Σε πανικό οι ένοικοι του Μαξίμου

Αναταράξεις από την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. • Επιχειρηματικά συμφέροντα που λειτουργούν για λογαριασμό Μητσοτάκη «βλέπει» το Μαξίμου

Η απόφαση ανεξαρτητοποίησης του βουλευτή Γιώργου Λαζαρίδη από τους ΑΝ.ΕΛ. έχει βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό και δημιουργεί σφοδρές αναταράξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο που έχει πλέον οριακή πλειοψηφία.

Η συγκυβέρνηση έχει μείνει με 152 βουλευτές και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες μόλις με επτά! Λίγες ώρες μετά την επιστολή ανεξαρτητοποίησης του βουλευτή, το Μαξίμου εξέδωσε non paper, στο οποίο χαρακτηρίζει «αποστάτη» τον βουλευτή Θεσσαλονίκης και βλέπει πίσω από την ενέργειά του επιχειρηματικά συμφέροντα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που λειτουργούν για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία απάντησε άμεσα στις κατηγορίες με μια λιτή ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως οι ένοικοι του Μαξίμου είναι σε πανικό, καθώς βλέπουν ότι καταρρέουν.

Το non paper του Μαξίμου

Είναι χαρακτηριστικό πως στο non paper που εξέδωσε το Μαξίμου δεν αναφέρεται λέξη για το φλέγον θέμα της συμφωνίας περί «Βόρειας Μακεδονίας», παρόλο που ο βουλευτής Λαζαρίδης αναφέρει πως αυτός είναι ο λόγος της αποχώρησής του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝ.ΕΛ.

Το non paper που κάνει λόγο για «σχέδιο αποστασίας», αναφέρει:

«Συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό Μητσοτάκη απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας. Είναι προφανές το γιατί. Η έξοδος από τα μνημόνια, το τέλος της λιτότητας, η ελάφρυνση του χρέους αφαιρεί κάθε επιχείρημα από τον κ. Μητσοτάκη που βιάζεται, εξάλλου, να προλάβει τις εξελίξεις στα ανοιχτά θέματά του με τη δικαιοσύνη. Είμαστε βέβαιοι ότι δε θα τα καταφέρουν. Ο Ελληνικός λαός έχει ήδη καταλάβει το σχεδιασμό τους και θα τιμωρήσει τους αποστάτες. Ο κ. Λαζαρίδης καλείται να αποδείξει, με την απόφασή του να παραδώσει την έδρα του, αν αποτελεί ή όχι μέρος του παραπάνω σχεδιασμού».

Στο ίδιο μήκος κύματος είχαν κινηθεί, εξάλλου, και οι ΑΝ.ΕΛ., στην ανακοίνωση που εξέδωσαν νωρίτερα για την αποχώρηση Λαζαρίδη, αναφέροντας πως θα είναι «αποστάτης» αν δεν παραδώσει την έδρα του: «Τον δρόμο της ευθύνης και της στήριξης των εθνικών συμφερόντων δεν τον αντέχουν όλοι. Ο κ. Λαζαρίδης δεν άντεξε. Αφού, λοιπόν, δηλώνει αδυναμία να εκτελέσει τα καθήκοντά του, πρέπει και να παραδώσει την έδρα του, η οποία ανήκει στους Ανεξάρτητους Eλληνες που συνεχίζουν με πατριωτική ευθύνη. Κάθε άλλη απόφασή του θα τον κατατάξει στην κατηγορία των αποστατών».

NΔ: Οι ένοικοι του Μαξίμου είναι σε πανικό γιατί καταρρέουν

Με μια λιτή ανακοίνωση η ΝΔ απάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου και στα σενάρια περί «σχεδίου αποστασίας» που νωρίτερα έκαναν λόγο κυβερνητικές πηγές.

Στην ανακοίνωσή της τονίζει δηκτικά ότι οι «ένοικοι του Μαξίμου βρίσκονται πλέον σε πανικό, γιατί συνειδητοποιούν ότι καταρρέουν».

«Και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις… το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη», καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς