27.5 C
Athens

Ο Σαμουιλένκο έφερε αέρα αλλαγής στον ΠΑΟΚ με σπουδαία στατιστική στα δύο πρώτα παιχνίδια του

Με το που άνοιξε θέση ξένου στον ΠΑΟΚ έπειτα από την προσθήκη του Μάρκου Γαλιώτου, η ομάδα του Γιόσκο Μιλενκόσκι αξιοποίησε την ευκαιρία που βρήκε στην αγορά και έφερε έναν παίκτη με καλό όνομα στη Ρωσία, διακρίσεις με τη Ζενίτ Καζάν και σταθερή παρουσία σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου.

Ο 38χρονος Αλεξέι Σαμουιλένκο έφερε αέρα αλλαγής στον Δικέφαλο που δείχνει ομάδα πιο έτοιμη να παλέψει συγκριτικά με το απογοητευτικό ξεκίνημα στη σεζόν. Πέρσι η προσθήκη του Λευκορώσου Μαξίμ Σκρεντάου – αντί του Ντέιβιντ Κόστα – βελτίωσε τον ΠΑΟΚ που δυνάμωσε στο κέντρο και έφτασε ως τους τελικούς του πρωταθλήματος κατακτώντας και το Κύπελλο. Κάτι ανάλογο επιχειρεί και φέτος ο ΠΑΟΚ και τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν να τον δικαιώνουν, παρότι υπάρχει δρόμος ακόμα στις καθοριστικές μάχες για τους τίτλους.

Ο Ρώσος άλλοτε παίκτης της Ζενίτ Καζάν έκανε ντεμπούτο στη νίκη του ΠΑΟΚ με 3-0 απέναντι στον Μίλωνα και ήταν καθοριστικός στην κατάκτηση του Super Cup στο Ρέντη με τη στατιστική του να μιλάει από μόνη της παρότι μετρά λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη.

 

Πιο συγκεκριμένα, στα οχτώ σετ που έπαιξε με τη νέα του ομάδα (και πρώτη φορά εκτός Ρωσίας) μέτρησε:

13/25 επιθέσεις (52% αποτελεσματικότητα) με μόλις 1 λάθος
13 μπλοκ
19 σερβίς με μόλις 1 λάθος
+23 στο +/-

Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του ρεπό για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος κι ακολούθως ένα πρόγραμμα στα μέτρα του ώστε να μονταριστεί καλύτερα μέσα από τα παιχνίδια και ο Γιόσκο Μιλενκόσκι να βρει τους αυτοματισμούς για να παρουσιάσει ένα πλήρως διαφορετικό σύνολο, τα πρώτα δείγματα του οποίου φάνηκαν κόντρα στον Ολυμπιακό στο Ρέντη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς