20.2 C
Athens

Η Λέφσκι κατήγγειλε τη Μόντσα στη CEV, ζητά τον άμεσο αποκλεισμό της από το Challenge Cup

Σε μπελάδες έχει μπει η Μόντσα μερικές μέρες (31/1, 21:00) πριν υποδεχθεί τη Γαλατάσαραϊ στον πρώτο ημιτελικό του φετινού Challenge Cup καθώς η Λέφσκι Σόφιας που αποκλείστηκε στα προημιτελικά, προχώρησε σε καταγγελία για τη χρησιμοποίηση του Νικ Μουγιάνοβιτς στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Ο 18χρονος Σλοβένος διαγώνιος αποκτήθηκε από την Κάμνικ με την υπόθεση να φτάνει στα δικαστήρια καθώς η πρώην ομάδα του υποστήριζε πως το συμβόλαιο ήταν ενεργό όταν ο ταλαντούχος διεθνής επέλεξε να υπογράψει στη Μόντσα, με την οποία έκανε ντεμπούτο στο δεύτερο ματς με τον Παναθηναϊκό για τη φάση των «16».

Νωρίτερα όμως (φάση των «32») ο Μουγιάνοβιτς είχε παίξει με την Κάμνικ απέναντι στη Βίκινγκ κι έτσι βρέθηκε να αγωνίζεται στην ίδια διοργάνωση με δύο διαφορετικές ομάδες.

Ο αθλητικός διευθυντής του σλοβένικου συλλόγου έστειλε επιστολή στη CEV ρωτώντας πώς είναι δυνατόν ο ίδιος παίκτης να παίζει στο Challenge Cup με δύο διαφορετικούς συλλόγους.

Ακολούθησε η επίσημη καταγγελία της Λέφσκι για το ίδιο ζήτημα, με τους Βούλγαρους να απαιτούν να πάρουν τη θέση των Ιταλών στα ημιτελικά, με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία σύμφωνα με το Sportal.bg να αναμένεται να πάρει την απόφασή της ως το τέλος της εβδομάδας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς