17.3 C
Athens

Η Ferrari επισημοποίησε την επέκταση της συνεργασίας με τον Λεκλέρ

Νέο πολυετές συμβόλαιο με τη Ferrari υπέγραψε ο Σαρλ Λεκλέρ. Η χρονική διάρκεια του συμβολαίου ωστόσο δεν γίνεται γνωστή στην ανακοίνωση.

Ο Μονεγάσκος θα οδηγεί για πολλά χρόνια ακόμα με τα κόκκινα χρώματα, έχοντας ως μοναδικό στόχο να είναι αυτός που θα ανεβάσει ξανά στην κορυφή την ιταλική ομάδα και παράλληλα να πανηγυρίσει τον πρώτο τίτλο στην καριέρα του.


Ο Λεκλέρ έγινε ο νεότερος νικητής στην ιστορία της Ferrari το 2021 τερματίζοντας πρώτος στα Γκραν Πρι Βελγίου και Ιταλίας, ενώ το 2022 ξεκίνησε εκπληκτικά τη χρονιά και όλοι πίστευαν πως ήρθε η ώρα για την επιστροφή της Ferrari στην κορυφή, κάτι που ωστόσο δεν συνέβη.

Συνολικά έχει ανέβει 30 φορές στο βάθρο σε 103 αγώνες με το ιταλικό μονοθέσιο.

Ο Μονεγάσκος μετά την επέκταση της συνεργασίας με τη Ferrari, δήλωσε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ξέρω πως θα φοράω την αγωνιστική φόρμα της Ferrari για πολλές σεζόν ακόμα. Το να αγωνιστώ για αυτή την ομάδα, ήταν το όνειρό μου απ’ όταν ήμουν 3 ετών, όταν έβλεπα το Grand Prix του Μονακό από το παράθυρο του διαμερίσματος ενός φίλου στη στροφή Σεν Ντεβό.

Πάντα ήθελα να βλέπω τα κόκκινα αυτοκίνητα. Αυτή η ομάδα είναι η δεύτερη οικογένειά μου απ’ όταν εντάχθηκα στην Ακαδημία της Ferrari το 2016 και έχουμε πετύχει πολλά μαζί, μαχόμενοι στα εύκολα και τα δύσκολα τα τελευταία πέντε χρόνια. Πιστεύω όμως πως τα καλύτερα έρχονται και ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν, να σημειώσουμε περαιτέρω πρόοδο και να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε αγώνα. Το όνειρό μου εξακολουθεί να είναι να κατακτήσω το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με τη Ferrari και είμαι σίγουρος πως στα χρόνια που θα έχουμε μπροστά μας, θα απολαύσουμε σπουδαίες στιγμές και θα κάνουμε τους υποστηρικτές μας χαρούμενους»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς