23.2 C
Athens

Παραιτήθηκε ο Μπόμπαν από επικεφαλής ποδοσφαίρου της UEFA: «Ο Τσέφεριν προωθεί τις προσωπικές του φιλοδοξίες»

Την απόφαση να παραιτηθεί από τη θέση του επικεφαλής ποδοσφαίρου της UEFA πήρε ο Ζβόνιμιρ Μπόμπαν, αφήνοντας κατά την αποχώρησή του σαφείς αιχμές ενάντια στον Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Ο Μπόμπαν επέκρινε τον πρόεδρο της UEFA ότι θέλει να αλλάξει το καταστατικό για να διεκδικήσει νέα θητεία, προωθώντας τις προσωπικές του φιλοδοξίες, πρακτική στην οποία ο Κροάτης δε θέλει να είναι «συνένοχος».

Ο παλαίμαχος παίκτης της Μίλαν εξηγεί τους λόγους της παραίτησης σε ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας ότι ο Τσέφεριν ήθελε να ψηφίσει στο Παρίσι μια τροποποίηση του καταστατικού που θα του επέτρεπε να διεκδικήσει νέα θητεία μετά την υπάρχουσα, που σύμφωνα με τις ισχύουσες ρυθμίσεις έπρεπε να είναι η τελευταία.

«Παρόλο που εξέφρασα την πλήρη αποδοκιμασία μου, ο πρόεδρος της UEFA πιστεύει ότι δεν υπάρχουν νομικά εμπόδια στις αλλαγές που προτείνει, ούτε ηθικό πρόβλημα και επιθυμεί να συνεχιστεί η προσέγγισή του μέχρι το τέλος για να προωθηθούν οι προσωπικές τους φιλοδοξίες.

Κατά ειρωνικό τρόπο, ήταν αυτός που παρουσίασε και εφάρμοσε μεταρρυθμίσεις το 2017, για να αποτρέψει αυτή τη δυνατότητα. Αυτοί οι κανόνες εισήχθησαν ακριβώς για την προστασία της UEFA από την κακή διακυβέρνηση και από το παλιό σύστημα. Το ότι γυρίζει την πλάτη σε αυτές τις αξίες διαφεύγει κάθε κατανόησης.

Το να είμαι συνένοχος σε αυτό θα ήταν αντίθετο με όλες τις αρχές και τις αξίες που πάντα υπερασπιζόμουν. Δεν θέλω να γίνω ήρωας, ειδικά επειδή δεν είμαι ο μόνος που το σκέφτομαι, αλλά με άπειρη λύπη και βαριά καρδιά συνειδητοποιώ ότι δεν έχω άλλη επιλογή από το να φύγω από την UEFA», δήλωσε ο Μπόμπαν, που αποχωρεί από το πόστο του στη διεθνή ομοσπονδία μετά από τρία χρόνια.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς