19.1 C
Athens

Γιάννης για Γκρίφιν: «Δεν παίρνω εγώ τις αποφάσεις, πληρώνομαι για να παίζω μπάσκετ»

Την απόλυση του Έιντριαν Γκρίφιν από τον πάγκο των Μπακς σχολίασε μετά τη νίκη επί των Κάβαλιερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Τα Ελάφια έπαιξαν με υπηρεσιακό τεχνικό κόντρα στους Κάβαλιερς, ωστόσο ο Έλληνας σταρ πετούσε για ακόμη μια φορά φωτιές και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη. Μετά το ματς μίλησε για τις εξελίξεις στους Μπακς και ξέσπασε για τα σενάρια που τον συνδέουν με τις αποφάσεις της διοίκησης.

Να θυμίσουμε πως ο Ντοκ Ρίβερς μοιάζει το μεγάλο φαβορί για να αναλάβει τον πάγκο της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης:

«Είναι σκληρό. Χτίζεις μία σχέση με ανθρώπους και ξαφνικά, μπουμ, δεν είναι εδώ. Για έναν κόουτς όπως ο Γκριφ, νομίζω από την πρώτη ημέρα, τα πάντα ήταν γύρω από την ενότητα. Πάντα οδηγούσε αυτό το σύνολο προς αυτή την κατεύθυνση, την οποία θέσαμε από την πρώτη στιγμή.

Το να μην βρίσκεται εδώ μαζί μας πονάει, είμαστε άνθρωποι. Αλλά στο τέλος της ημέρας, θα πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Έχουμε ένα στόχο στο μυαλό μας, ο οποίος είναι να γίνουμε η καλύτερη ομάδα που μπορούμε να γίνουμε. Υπάρχουν υψηλοί στόχοι από το γκρουπ των ιδιοκτητών, από το front office, από τους εαυτούς μας, να γίνουμε τρανοί και αυτή είναι η δουλειά στο ΝΒΑ. Βρέθηκα σε μία ίδια κατάσταση στο παρελθόν. Ξέρω πως λειτουργούν τα πράγματα, Πρέπει να κοιτάζω μπροστά. Σήμερα ο Τζο Προύντι είναι ο προπονητής μας».

Για τον Γκρίφιν: «Αυτό δεν μου αρέσει στο NBA. Είναι τρελή δουλειά. Χθες ο κόουτς Γκριφ ήταν ο προπονητής μας, σήμερα δεν είναι. Μπήκαμε στο γήπεδο και ήταν σαν να μην ήταν ποτέ εδώ. Δεν μου αρέσει αυτό στο NBA και θα μιλήσω ανοιχτά. Καταλαβαίνω ότι είναι δουλειά. Παίκτες παραχωρούνται με ανταλλαγή, αποδεσμεύονται. Πρέπει να αλλάξουν την ζωή τους απλώς… έτσι. Δημιουργείται έτσι ένα αφήγημα που δεν είναι ακριβές.

Είμαι ένας άνθρωπος που αρνείται να ακολουθήσει αυτή τη «φούσκα», πως κάτι ισχύει και κάτι όχι. Πάντα θα υπάρχει κάτι εκεί έξω για εμένα και την ομάδα. Θα πουν για μένα ότι “α, δεν είχε καλή σχέση με τον Γκρίφιν”. Λάθος. Αγαπάω τον τύπο, τον κάλεσα στον γάμο μου, μίλησα μαζί του, τον είχα προπονητή και τα πηγαίναμε πολύ, πολύ καλά.

Πρέπει να καταλάβετε πως αν ένας προπονητής προσλαμβάνεται, κάποιες φορές, ο GM ίσως έρθει και ρωτήσει “τι πιστεύεις για αυτό, ή για εκείνο;” Όχι μόνο εμένα, αλλά γενικά παίκτες που εμπιστεύονται την άποψή τους. Κάποιες φορές όμως το παρουσιάζουν κάποιοι με τέτοιο τρόπο που φαίνεται σαν να παίρνουν την απόφαση οι παίκτες ή κάποιος έγινε ανταλλαγή επειδή δεν τον ήθελε ένας άλλος παίκτης. Όχι.

Εγώ έχω μία δουλειά. Η δική μου δουλειά είναι να γίνω ο καλύτερος που μπορώ και να προσπαθήσω να οδηγήσω την ομάδα σε νίκες. Για αυτό πληρώνομαι, όχι για να αλλάζω τις ζωές των ανθρώπων και να τους κάνω να νιώθουν άβολα. Πληρώνομαι για να παίζω.

Προσπαθώ να μείνω σε αυτό, όσο μπορώ. Καταλαβαίνω ότι δεν μου αρέσει αυτή η πλευρά. Υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνονται πολλά λεφτά για να πάρουν αυτές τις αποφάσεις και αυτές οι αποφάσεις είναι δύσκολες. Είναι δύσκολες. Και πρέπει να σεβαστώ τον Τζον, γιατί έχει δύσκολη δουλειά. Δεν είναι εύκολο. Προσωπικά δεν μου αρέσει να εμπλέκομαι σε αυτό. Δεν μου αρέσει.

Έχω βρεθεί σε θέση που με ρώτησαν για κάτι; Ναι, πολλές φορές. Δεν είχα εμπλοκή όμως στην πρόσληψη του Γκρίφιν. Μίλησα μαζί του, όπως παλαιότερα και με τον κόουτς Μπαντ (σ.σ Μπουντενχόλζερ), αλλά τότε κανείς δεν είπε ότι είχα εμπλοκή. Δεν είχα σχέση με αυτό, ήμουν παιδί. Απλώς με ρώτησαν και είπα ότι φαίνεται καλός άνθρωπος. Και για τον Γκρίφιν το ίδιο είπα. Όλοι είναι καλοί άνθρωποι.

Δεν παίρνω εγώ την απόφαση όμως. Μην με παρεξηγείτε, ελπίζω να την έπαιρνα, αλλά αλήθεια δεν παίρνω εγώ την απόφαση. Απλώς προσπαθώ να εστιάσω στο μπάσκετ».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς