19.1 C
Athens

Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα 4-2: Τα αδέρφια Γουίλιαμς «σκότωσαν» τους Καταλανούς στην παράταση (vid)

Ινιάκι και Νίκο Γουίλιαμς το πήραν πάνω τους στην παράταση για την Αθλέτικ Μπιλμπάο και με δύο δικά τους τέρματα για το τελικό 4-2 έστειλαν την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε στα ημιτελικά του Copa Del Rey και την θλιβερή Μπαρτσελόνα του Τσάβι… σπίτι της!

Τα πάντα κρίθηκαν στην παράταση μετά το 2-2 της κανονικής περιόδου με την Αθλέτικ να το θέλει περισσότερο και να το δείχνει στο χορτάρι του «Σαν Μαμές», στο οποίο ένιωθες ότι γίνεται σεισμός σε κάθε γκολ των γηπεδούχων.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης (105+2′) ο Ινιάκι Γουίλιαμς έβαλε ξανά τη σφραγίδα του αγώνα Κυπέλλου κόντρα στην Μπαρτσελόνα για να έρθει ο αδερφός του, Νίκο, λίγο πριν το τέλος να βάλει τον κερασάκι στην τούρτα πρόκρισης της ομάδας του για το τελικό 4-2, τη στιγμή που οι Μπλαουγκράνα είχαν ανεβάσει τις γραμμές τους αναζητώντας το γκολ που θα έστελνε το παιχνίδι στα πέναλτι.

Η Μπιλμπάο με τη δύναμη του κόσμου της ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη της καλή ευκαιρία στο ματς με σκόρερ τον Γκουρουθέτα μόλις στα 38 δευτερόλεπτα!

Η Μπάρτσα ισορρόπησε το ματς στη συνέχεια κι αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ βρήκε τα πατήματά της για να φέρει «τούμπα» το σκορ μέσα σε 8 λεπτά με Γιαμάλ και Λεβαντόφσκι.

Ο Σανθέτ έφερε ξανά το ματς στα ίσια στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου (49′) για να ακολουθήσει η… παράνοια της παράτασης, από την οποία οι παίκτες του Βαλβέρδε βγήκαν αλώβητοι για να πάρουν τελικά το πολυπόθητο εισιτήριο για τη φάση των ημιτελικών του Copa Del Rey.

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών του Copa del Rey

Θέλτα – Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-2 (90+2′ Ντε λα Τόρε / 2′ Οϊαρθάμπαλ, 66′ Μπέκερ)

Μαγιόρκα – Τζιρόνα 3-2 (21′ Λάριν, 28′, 35′ πέν. Πρατς / 68′ πέν. Στουάνι, 90+6′ Σάβιο)

Αθλέτικ – Μπαρτσελόνα 4-2 (1′ Γκουρουθέτα, 49′ Σάνθετ, 105+2′ Ι. Γουίλιαμς, 120+1′ Ν. Γουίλιαμς / 26′ Λεβαντόβσκι, 32′ Γιαμάλ)

25/1 22:00 Ατλέτικο – Σεβίλλη

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς