18.8 C
Athens

Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 1-2: Δεν τον έσωσε ούτε ο Διαμαντόπουλος (vid)

Οι Περιστεριώτες πήραν προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου μετά την σπουδαία νίκη στη Λεωφόρο κόντρα σε Παναθηναϊκό και... Διαμαντόπουλο που «είδε» πέναλτι πάνω στον Ιωαννίδη στο 89' αλλά ο Τσιντώτας ύψωσε τείχος μπροστά από την εστία

Τεράστια νίκη για τον Ατρόμητο επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο κόντρα στις… ορέξεις των Διαμαντόπουλου στο χορτάρι και Κουμπαράκη στο VAR που «είδαν» πέναλτι σε μονομαχία του Αζεβέδο με τον Ιωαννίδη εντός περιοχής κι αρκετά μέτρα μακριά από το μέρος που παιζόταν η μπάλα, αλλά ο Τσιντώτας τους χάλασε τα σχέδια και με σπουδαία διπλή απόκρουση κράτησε το πολύτιμο 1-2 για την ομάδα του. Ακούστηκε ο ύμνος του Παναθηναϊκού λίγο μετά την άστοχη εκτέλεση του Ιωαννίδη, παρότι η μπάλα δεν κατέληξε ποτέ στα δίχτυα…

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΑΧΗ ΦΑΣΗ

Σκορ που δίνει προβάδισμα πρόκρισης στους Περιστεριώτες με φόντο τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και ανέδειξε τις χτυπητές αδυναμίες της ομάδας του Τερίμ σε κέντρο και άμυνα, σε ένα ματς που ο Τούρκος τεχνικός ξεκίνησε τους Ντραγκόφσκι, Μπακασέτα και Ούγκο προτού καν προλάβουν να προσαρμοστούν στο νέο τους περιβάλλον.

Αντζιέλσκι και Γιουμπιτάνα τα γκολ της ομάδας του Ίλιτς, ο Αϊτόρ είχε βάλει μπροστά στο σκορ το «τριφύλλι» στο 11ο λεπτό. Σε μία εβδομάδα (31/1) η πολύ ενδιαφέρουσα ρεβάνς στο Περιστέρι για την δεύτερη φάση των «8» του Κυπέλλου.

ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

Ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς με τον Αϊτόρ (11′) μετά από ασίστ του Τζούριτσιτς, ωστόσο ο Ατρόμητος πήρε τον έλεγχο του αγώνα μετά το 20′ και κυρίως μέσω αντεπιθέσεων έφερε «τούμπα» το ματς μέσα σε 17 λεπτά με τέρματα των Ανγκιέλσκι και Γιουμπιτάνα.

Η ομάδα του Σάσα Ίλιτς εκμεταλλεύτηκε τους κενούς χώρους στην κόντρα επίθεση και τα αρκετά λάθη στην ανασταλτική λειτουργία των Πρασίνων για να πετύχει την ανατροπή πριν «κλείσει» το πρώτο μέρος, δίνοντας τεράστιο ενδιαφέρον στο ζευγάρι με φόντο την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Στην επανάληψη και οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους με αποκορύφωμα για τους γηπεδούχους το χαμένο πέναλτι-φάντασμα που κέρδισε και εκτέλεσε ο Ιωαννίδης, ενώ για τους φιλοξενούμενους ο Βαλέντσια είχε μία μεγάλη ευκαιρία να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 1-3 αλλά αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Τελικώς τα πάντα θα κριθούν σε μία εβδομάδα στο Περιστέρι, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μόνο νίκη είτε για να οδηγήσει το ζευγάρι στην παράταση είτε για να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση κόντρα σε έναν καλά διαβασμένο Ατρόμητο, που φαίνεται να ξεπέρασε γρήγορα τον διασυρμό από την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-2

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (61′ Βαγιαννίδης), Ακαϊντίν, Ούγκο, Μλαντένοβιτς, Αράο (71′ Πέρεθ), Βιλένα (61′ Μπερνάρ), Τζούριτσιτς, Μαντσίνι (87′ Ζέκα), Αϊτόρ, Μπακασέτας (71′ Ιωαννίδης).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσιντώτας, Αθανασίου, Ασεβέδο, Ιμερέκοφ (65′ Ντε Μποκ), Τσακμάκης, Βρακάς (65′ Βαλένσια), Έντερ, Ρομπάιγ (76′ Πομόνης), Γιουμπιτάνα (65′ Κούεν), Έρλινγκμαρκ, Αντζιέλσκι (90+4′ Βέργος).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς