23.3 C
Athens

Ρεχάγκελ για Euro 2004: «Δεν μας έπαιρναν στα σοβαρά και μέχρι να το κάνουν κερδίσαμε το τουρνουά»

Στην κατάκτηση του Euro 2004 με την εθνική Ελλάδας αναφέρθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Ότο Ρεχάγκελ.

Ο Γερμανός που έγραψε ιστορία με τη γαλανόλευκη μίλησε σε ουγγρικά Μέσα και αναφέρθηκε στον μεγάλο θρίαμβο του 2004.

Για τις μεγάλες στιγμές αυτές είπε μεταξύ άλλων πως καμία ομάδα δεν έπαιρνε την Ελλάδα στα σοβαρά και μέχρι να γίνει αυτό η εθνική μας είχε καταφέρει να κερδίσει ήδη το τουρνουά.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το ρόστερ που είχε στα χέρια του όταν ανέλαβε την Εθνική Ελλάδας: «Εκείνη την εποχή, ίσως δεν ήξεραν καν πόσο καλοί ποδοσφαιριστές ήταν. Αλλά ήταν πολύ καλοί παίκτες, αλλιώς δεν θα μπορούσαν να πετύχουν τα αποτελέσματα που πέτυχαν αργότερα. Ο κύριος λόγος που κερδίσαμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ήταν ότι είχαμε μια ομάδα με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Ο Θεόδωρος Ζαγοράκης, για παράδειγμα, ψηφίστηκε ως ο καλύτερος παίκτης όλου του τουρνουά».

Για το τι έλεγε στους παίκτες του κατά τη διάρκεια του Euro 2004: «Η αλήθεια είναι ότι δεν μας έπαιρναν στα σοβαρά, μας έβλεπαν από ψηλά. Όταν κερδίζαμε συνεχόμενα παιχνίδια, οι αντίπαλοί μας έλεγαν: Εντάξει, τώρα το έχουν, αλλά δεν πρόκειται να κερδίσουν κι άλλα, δεν αξίζει να τους υπολογίζουμε, να μελετάμε το παιχνίδι τους, να προετοιμαζόμαστε γι’ αυτούς διεξοδικά. Και είπα στους παίκτες μου: μέχρι να μάθουν τον τρόπο που αγωνιζόμαστε, το τουρνουά θα έχει τελειώσει. Και αυτό ακριβώς συνέβη.

Μέχρι να μάθουν να μας παίρνουν στα σοβαρά, είχαμε ήδη κερδίσει το τουρνουά. Αλλά οι Πορτογάλοι μπορούσαν να δουν ακριβώς τι παίζαμε, επειδή είχαμε ήδη βρεθεί αντιμέτωποι στον εναρκτήριο αγώνα, όχι μόνο στον τελικό. Επέκριναν την αμυντική μας τακτική, αλλά γιατί δεν βρήκαν τρόπο να την αντιμετωπίσουν; Τουλάχιστον για το δεύτερο παιχνίδι. Είχαν 20 ημέρες στη διάθεσή τους».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς